Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Sakin Şehir" Direniyor!

Başta Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Urla’dan dernekler, site ve vatandaşlar ile Yağcılar Köyü Muhtarlığı’nın el ele vererek açtığı davalarda, Danıştay ve İdare Mahkemelerinin iptal kararları vermesine rağmen yeni bir ÇED Olumlu Kararı alarak üretime başlayan “Orkinos Mezbahasına” karşı eylem gerçekleştirilecek.

yapi.com.tr
"Sakin Şehir" Direniyor!

Danıştay ve İdare Mahkemelerinin iptal kararları vermesine rağmen yeni bir ÇED Olumlu Kararı alarak üretime başlayan “Orkinos Mezbahasına” karşı, Seferihisar Belediyesi, Seferihisarlılar. Sığacık Balıkçılar Kooperatifi, Çevre Dernekleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Yarımadalılar ve çevre gönüllüleri Sığacık’ta büyük bir eylem gerçekleştirecek.

8 Eylül Pazar günü Saat 11.00’de gerçekleştirilecek eylemin içeriğiyle ilgili bilgi verilmezken, Seferihisar’da binlerce kişinin teknelerle denize açılarak Orkinos Mezbahasının çevresine ulaşarak eylemlerini gerçekleştirmesi planlanıyor.

Başkan Soyer; “Bu mezbaha denizimizden gidene kadar mücadelemiz sürecek”

Ege'de Son Söz'ün haberine göre, düzenlenecek eylemle ilgili açıklamalar yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, çevreyi, doğayı seven, bakir kalan son yerlerden biri olan Sığacık Körfezi’nde kurulan mezbahaya karşı çıkan herkesi eyleme davet ederek şunları söyledi: “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı Çevre Düzeni Planında yer verilen, 9 ve 10 no.lu “ Su Ürünleri Yetiştiricilik Alanı” nın bulunduğu Sığacık Koyu’nun içindeki deniz sahasında, orkinos mezbahasının kurulması girişimlerini,2010 yılında mahkemeye taşıdık. İzmir 4.İdare Mahkemesi iki ayrı dosyada, orkinos mezbahası için verilen ÇED olumlu kararını İPTAL etti. Bu karara rağmen şirket aynı yer için tekrar ÇED başvurusu yaptı. Yine  Bakanlıktan ÇED Olumlu Kararı aldı. Ardından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Çevre Düzeni Planı da yine Belediye ve STK larla Danıştay’da açılan davada iptaline karar verildi. Bu kararların uygulanmaması, arkasından dolanıp önüne geçilmesi, mahkeme kararlarının etkisizleştirilmesi, hukuki güvenliği tehlikeye sokmaktadır. Dava sürecini avukatımız Şehrazat Mercan'la birlikte sürdürmekte ve kararların uygulanmasını talep etmekteyiz. Ancak bu ülkede hukuken haklı olmak yetmiyor. Kararları ve talepleri yüksek sesle söylemek ve duyurmak için tekrar tekrar eylemleri sürdüreceğiz. Bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Sığacık Körfezi bu mezbahadan arındırılıncaya kadar direneceğiz."  

Büyük eylem 8 Eylül Pazar günü Saat 11.00’de Sığacık’ta gerçekleşecek. Eyleme Seferihisar dışında, İzmir merkez, Karaburun, Mordoğan, Çeşme, Urla ve çevre ilçelerden yoğun bir katılım bekleniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sakin-sehir-direniyor_112102.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!