Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Samsun'a Denizi Getirdi' Koltuğunu Koruyacağından Emin

Kuzey'in İstanbul'u Samsun'da, AK Parti seçimlere rahat giriyor. Türkiye ortalamasının üzerinde bir oy bekleniyor. AK Parti'nin adayı, iki dönemdir şehrin büyükşehir belediye başkanlığı görevini yürüten Yusuf Ziya Yılmaz. 1951 Samsun doğumlu Yılmaz, makine mühendisi.

Zaman Gazetesi
'Samsun'a Denizi Getirdi' Koltuğunu Koruyacağından Emin

Kuzey'in İstanbul'u Samsun'da, AK Parti seçimlere rahat giriyor. Türkiye ortalamasının üzerinde bir oy bekleniyor. AK Parti'nin adayı, iki dönemdir şehrin büyükşehir belediye başkanlığı görevini yürüten Yusuf Ziya Yılmaz. 1951 Samsun doğumlu Yılmaz, makine mühendisi. Karayolları'nda 23 yıllık bir hizmetten sonra 1999 yılında siyasete atılmış. O günden bu yana Samsun'un büyükşehir belediye başkanı.

Adaylık süreci bir hayli sancılı geçti. Yusuf Ziya Yılmaz'ın aday olup olmayacağının son ana kadar açıklanmaması diğer partilerin de dengesini bozdu. AK Parti, Yılmaz'ı yeniden aday gösterdi. Sahil projesini hayata geçiren ve bu amaç için gıda toptancılarıyla arası açılan Başkan, "Samsun'u denizle buluşturan başkan" olarak anılıyor. Mezbelelikten kurtardığı Samsun sahilini Karadeniz'in en güzel sahili haline getirmiş. Sahilin doğu ve batı kesimindeki çalışmalar (park, yeşil alan, oyun bahçeleri, protokol yolu ve tütün iskelesi) ile şehrin trafiğini rahatlatacak olan 2. Bulvar Yolu halkı memnun etmiş. Başkan'ın bir başka avantajı yapımına başlanan 17 kilometrelik şehir içi raylı ulaşım sistemi. Aynı hatta yolcu taşıyan minibüs şoförleri bile kendi kazançlarının azalması anlamına gelen bu projeyi destekliyor. Trafiği rahatlatacak otoparkların azlığı, kaldırım ve kanalizasyon gibi düzenlemelerin yetersizliği ise bir handikap. Civar illerden günübirlik göç alan Samsun'un hedefi bölgenin ticaret ve sağlık merkezi olarak bir marka haline gelmek. Hükümet, önümüzdeki dönem tamamlanması beklenen 400 yataklı Bölge Eğitim Hastanesi ve 250 yataklı Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'yle sadece bölgeden değil, Karadeniz'e komşu bütün ülkelerden şehirde bir sağlık turizmi sektörü oluşturmayı hedefliyor. Bir de eğitim projesi var. Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin yanında Samsun, ikinci bir üniversiteye kavuşmak üzere. Bir vakıf üniversitesi kurulmasının projesi de yapılmış. 20 milyon dolara mal olacak Canik Başarı Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sanat ve Sosyal Bölümleri Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu olmak üzere toplam 16 bölümde eğitim verecek.

Hükümetin, sağlık eğitim, kentsel dönüşüm ve KÖYDES projelerinin yanı sıra Samsun-Ankara bölünmüş yolu ile Samsun-Bafra yolundaki genişletme çalışması da halkın gözünde kıymet bulan çalışmalar. Samsunlunun beklentileri birkaç noktada yoğunlaşmış: İstihdama yönelik yatırımların önünün açılması, trafik, otopark ve hava kirliliği sorunlarının çözülmesi. Halkı en fazla ilgilendiren konuların başında; fındık, tütün, Samsunspor ve Türkiye Bayanlar Basketbol 1. Lig takımlarından Samsun Basketbol Kulübü (SBK) geliyor.

CHP-Mehmet Atalay: Halkçı bir belediye vaat ediyor

Samsun'un bir numaralı problemi işsizliğe savaş açacağız. Sosyal belediyecilik kapsamında yoksullukla mücadele edeceğiz. Samsun, çağdaş ve uygar bir şehir olacak. Samsunspor'a da sahip çıkacağız.

MHP-İbrahim Özyer: Samsunluluk ruhu için çalışacak

Ciddi anlamda eksikliği hissedilen ve kasıtlı olarak oluşturulmayan kent bilincinin şehre kazandırılması için tabuları yıkacağız. Samsunluluk ruhunu her alanda etkin kılacağız.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4
http://www.yapi.com.tr/haberler/samsuna-denizi-getirdi-koltugunu-koruyacagindan-emin_67257.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!