Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Samsun'da Sel: "Felakete Dere Yatağının Değiştirilmesi Neden Oldu"

Samsun Canik’de 3 Temmuz 2012 tarihinde meydana gelen sel felaketi can ve mal kaybı ile sonuçlandı. 12 kişinin hayatını kaybettiği sel, 10 Temmuz 2012 tarihinde bu defa Samsun’un Ayvacık ve Salıpazarı ilçelerini vurdu.

yapi.com.tr
1 Samsun'da Sel: "Felakete Dere Yatağının Değiştirilmesi Neden Oldu"


Foto: AA


Samsun Canik’de 3 Temmuz 2012 tarihinde meydana gelen sel felaketi can ve mal kaybı ile sonuçlandı. 12 kişinin hayatını kaybettiği sel, 10 Temmuz 2012 tarihinde bu defa Samsun’un Ayvacık ve Salıpazarı ilçelerini vurdu.

TMMOB’a bağlı meslek odaları sel felaketinin temel nedeninin; dere yatağının değiştirilmesi ve sonrasında eski yatağın yapılaşmaya açılması olduğunu belirtirken, yerel ve merkezi yönetim söz konusu durumun bir doğal afet olduğunu ve kentsel dönüşüm projesinin gerçekleştirilerek TOKİ konutlarının yapılmasının daha büyük bir faciayı önlediğini vurguladı.

Samsun Canik’te meydana gelen sel felaketiyle birlikte 12 kişi yaşamını yitirdi, Habertürk Gazetesi’nin haberine göre; sel felaketinin en çok etkilediği TOKİ Konutları ile ilgili olarak Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı inceleme başlattı. Ntvmsnbc’nin haberine göre; dere yatağına yapılan TOKİ konutlarının diğer etaplarında inşaatlar devam ediyor, tehlikenin bu konutlar için de olduğu görüldü.

BirGün Gazetesinin haberine göre ‘TOKİ İhbar Hattı’ kuruldu. Tüketici Hakları Merkezi Genel Başkanı Av. Faruk Hançer “TOKİ mağduriyetleri ölümlere yol açmaya başladı. Çok fazla mağdur var. Bu yüzden ihbar hattı kurduk” dedi. TOKİ’ den mağdur olan tüketicilerin şikâyetlerini tokisikayet@tuketicimerkezi.org adreslerine iletmelerini istediklerini belirten Hançer, söz konusu şikâyetlerin toplu olarak değerlendirilerek ilgili kurumlar ve kamuoyuyla paylaşılacağını, mağdur olanların hak arama süreçleri konusunda gerekli bilgilendirmelerin yapılacağını aktardı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/samsunda-sel-felakete-dere-yataginin-degistirilmesi-neden-oldu_92311.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • sel yatagının ağzına alışveriş merkezi yapılmış.. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!