Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tartışmalı Otel Açılıyor

Samsun’da yapımı tartışma konusu olan ve Mimarlar Odası tarafından imar mevzuatına aykırı olduğu iddiasıyla yargıya taşınan 5 yıldızlı Sheraton Oteli, 14 Şubat’ta hizmete açılıyor. 150 milyon dolarlık yatırım ile gerçekleştirilen otelin 221 odası bulunuyor.

yapi.com.tr
Tartışmalı Otel Açılıyor

DHA'nın haberine göre, Samsun İlkadım İlçesi Fener Plajı yanında, Demiryolları Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) Müdürlüğü’nün kullandığı kamuya ait araziye 2012 yılında Sheraton Oteli’nin inşaatına başlandı. Önce 160 metre yükseklikte olan otel binası inşaatı daha sonra 115 metreye düşürüldü. TMMOB Mimarlar Odası Samsun Şubesi, otel projesinin imar mevzuatına aykırılık içerdiği belirtilerek Samsun Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na gerekçeli görüş sundu. Sonuç alamayan Mimarlar Odası Samsun Şubesi yürütmeyi durdurma istemiyle Samsun 1’inci İdare Mahkemesi’ne dava açtı.

Yargının durdurma kararına rağmen yapımı sürdü

Mahkeme 2013 5 Eylül’de inşaatla ilgili olarak ’Şehircilik ve planlama ilkelerine aykırı olduğu, sahilde emsal oluşturarak kötü örnek teşkil edeceği’ gerekçesi ile yürütmeyi durdurma kararı verdi. Aynı yıl Ekim ayında da Bölge İdare Mahkemesi kararı onadı. Yargı kararına rağmen yapımı devam eden Sheraton Oteli, 14 Şubat’ta hizmete girecek. Tanrıverdi Holding tarafından 150 milyon dolar yatırımla inşa edilen 5 yıldızlı otelin 221 odası bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tartismali-otel-aciliyor_128573.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!