Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Sanayide Cirolar Yükseldi

Yükselen enflasyon, Türkiye genelinde sanayi cirolarında da kendisini gösterdi ve sanayide cirolar yıllık ortalamaları göre 2014 yılında yüzde 12.8 arttı.

yapi.com.tr
Sanayide Cirolar Yükseldi

Türkiye İstatistik Kurumu’nun Sanayi Ciro Endeksi verilerine göre, madencilik ve taşocakçılığı sektöründe cirolar yüzde 4.8, imalat sanayi sektöründe ise yüzde 13.1 arttı.

Toplam sanayi ciro endeksi ise Aralık sonu itibarıyla, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7.6 arttı. Aynı dönemler itibarıyla, madencilik ve taşocakçılığı sektörü ciroları yüzde 4.6 azalırken, imalat sanayi sektörü ciroları yüzde 8.0 arttı.

Aylık gelişmeler

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam sanayi ciroları bir önceki aya göre yüzde 2.7 arttı. Aralık ayında bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü ciroları yüzde 3.9 azalırken, imalat sanayi sektöründe ise yüzde 3.0 arttı.

İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2014 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 42.1 ile diğer ulaşım araçlarının üretiminde gerçekleşti. Bu artışı yüzde 24.1 ile tütün ürünleri imalatı ve yüzde 9.9 ile temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerinin üretimi izledi.

Petrol fiyatlarındaki gerileme, petrol endüstrisi cirolarına da yansıdı. İmalat sanayi ciro endeksinde en yüksek düşüş yüzde 15.0 ile rafine edilmiş petrol ürünleri üretiminde gerçekleşti. Bu düşüşü yüzde 8.5 ile diğer imalatlar ve yüzde 7.1 ile kayıtlı medyanın basılması ve çoğaltılması takip etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sanayide-cirolar-yukseldi_128629.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!