Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

2015'te İmalat Sanayi Daha Etkin Olacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, "2015 yılında, imalat sanayi daha etkin olacak ve milli gelir içindeki ağırlığı artacak" dedi.

yapi.com.tr/AA
2015'te İmalat Sanayi Daha Etkin Olacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bu yıl imalat sanayinin daha etkin olacağını ve milli gelir içindeki ağırlığının artacağını belirterek, "Türkiye, bu yıl da yine hem OECD hem de AB ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülkeler arasında olacak" dedi.

Bakan Işık, 2015 yılına ilişkin öngörülerini anlattı.

Geçen yıl tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin, büyümede önemli bir başarı elde ettiğini dile getiren Işık, ülkenin büyümesinde imalat sanayinin yönlendirici ve belirleyici olduğunu ifade etti.

İmalat sanayinin milli gelir içindeki payı arttıkça, cari açığın da gerilediğine işaret eden Işık, bunun en güzel örneklerinin Almanya ve Güney Kore olduğunu söyledi. Işık, bu ülkelerin de Türkiye gibi petrol ithalatçısı olmalarına rağmen, imalat sanayilerinin gücü sayesinde cari fazla verdiklerini kaydetti.

Türkiye'de bu yıl, imalat sanayinin daha etkin olacağını ve milli gelir içindeki ağırlığının artacağını vurgulayan Işık, "Türkiye, bu dönemde yine hem OECD hem de AB ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülkeler arasında olacak" dedi.

"OVP hedeflerini çok rahat yakalayacağız"

Fikri Işık, bu yıl gerek Amerikan Merkez Bankası (Fed) gerekse de ihracat pazarlarında yaşanan sorunlardan kaynaklanan risklerin devam edeceğine dikkati çekti.

Buna rağmen petrol fiyatlarının olumlu etkisi, iç talepte görülmeye başlanan canlanma ve sanayicinin ihracat konusundaki becerisi sayesinde, Türkiye'nin bu yıl da Orta Vadeli Program'daki (OVP) hedeflerini rahatlıkla yakalayacağını belirten Işık, bunun için hükümet olarak tüm imkanları seferber ettiklerini kaydetti.

Işık, bu yıl enflasyonda da daha düşük rakamların görüleceğini, tahmininin ise yüzde 5 civarı olduğunu söyledi.

"Türkiye 2015'te sermaye çekmeye aday"

Önümüzdeki günlerde Avrupa'da ciddi bir parasal genişleme beklendiğine dikkati çeken Işık, bunun da Türkiye'ye olumlu yansımalarının olacağını ifade etti.

Tüm bunlardan hareketle, Türkiye'nin 2015 yılında ciddi sermaye çekmeye aday bir ülke olduğunu vurgulayan Işık, yılın ilk ayında borsada yaşanan artış ve faizlerdeki düşüşün, bunun göstergesi olduğunu belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/2015te-imalat-sanayi-daha-etkin-olacak_127906.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!