Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Hanlı HES Projesi İptal Edildi

Artvin’in Şavşat ilçesinde daha önce kaymakamlık ve valilik yapan Selehattin Akyurt’a ait Hanlı HES projesi için verilen ÇED olumlu kararı iptal edildi.

yapi.com.tr
Hanlı HES Projesi İptal Edildi

Artvin Şavşat’ta 28 köyün içme suyunu tehdit eden Hanlı Hidroelektrik Santrali (HES) için verilen çevresel etki değerlendirme (ÇED) olumlu kararı iptal edildi.

BirGün’den Gökay Başcan’ın haberine göre; Artvin’in Şavşat ilçesinde daha önce ilçede kaymakamlık ilde ise valilik yapmış Selehattin Akyurt’un sahibi olduğu Akyurt Enerji Üretim A.Ş. adlı şirket tarafından yapılmak istenen Hanlı HES projesi için ÇED olumlu kararı verildi. Birçok hukuki kararı emsal gösteren ve heyelan sorununa dikkat çeken bölge halkı kararın iptali için Rize İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Mahkeme bölge halkının itirazlarını haklı bularak ÇED olumlu kararını iptal etti.

Hukuki süreç devam ederken Hanlı HES projesi ağaç kesimleriyle gündeme gelmişti. Geçen ay HES projesi kapsamında Kireçli köyünde ağaç kesimleri yapıldı. Ağaçların kesildiğini gören Şavşat Dernekleri Federasyonu üyeleri, bölge halkı ve muhtarlar bölgeye akın etti. Yurttaşlar, bir süre eski vali Selahattin Akyurt ile tartıştı. Bölge halkı mahkeme sürecinin devam ettiğini, yapılan kesim işleminin hukuksuz olduğunu söylemesine rağmen eski vali, yürütmeyi durdurma kararı olmadığı gerekçesiyle ağaçları kesebileceğini belirtti. Bölge halkı tartışmanın ardından projeye ilişkin hukuki sürecin devam ettiğini belirterek Şavşat Kaymakamlığı’na ve savcılığa dilekçe verdi.

Şavşat Dernekleri Federasyonu Başkanı ve davanın avukatı Halis Yıldırım, “Toprağına ve suyuna sahip çıkan Şavşat halkı mücadeleyi kazandı. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermediği için bölgede ağaç katliamı yapıldı. Bu HES projesiyle 28 köyün suyuna el konulmak istendi. Köyünü savunanlar buna izin vermedi. Artvin ve Şavşat’ta mücadelemiz sürecek.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hanli-hes-projesi-iptal-edildi_181859.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!