Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Savunma Bakanlığı’ndan Konak Pier’e Darbe

Milli Savunma Bakanlığı, Konak Pier’deki 7 ve 8 numaralı parsellerde yer alan mağazalar ve sinema için işyeri açma ruhsatı verilmemesi gerektiği yö

Ticaret



b>Milli Savunma Bakanlığı, Konak Pier’deki 7 ve 8 numaralı parsellerde yer alan mağazalar ve sinema için işyeri açma ruhsatı verilmemesi gerektiği yönünde görüş bildirdi.

Konak Belediyesi tarafından ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlenen 41 işyerinin bulunduğu Konak Pier ile ilgili, Milli Savunma Bakanlığı görüş verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 16 Mayıs 2002 tarihli yazısı üzerine bildirilen görüş, 27 Şubat 2003 tarihinde Büyükşehir ve Konak Belediye Başkanlıklarına gönderildi.

Milli Savunma Bakanı adına Baş Hukuk Müşaviri ve Davalar Daire Başkanı Hakim Albay A.Akif Vurucu imzasıyla gönderilen yazıda, önce Pier’deki süreç anlatıldı. Yargı sürecinin devam ettiği belirtilen yazıda, parsellerin hukuki durumda özetlendi. Konak Pier’deki inşaatı gerçekleştiren ve işleten İZMER İnşaat Sanayi ve Turizm A.Ş.’nin hak sahibi olmadığı belirtilen yazıda, şöyle denildi:

“Bütün hususlar göz önüne alındığında, projede mevzuata aykırılık bulunmasa bile, İZMER İnşaat Sanayi Ticaret ve Turizm A.Ş.’nin hak sahibi olmadığı görülmekte ve açılan davalar nedeniyle ihtilaflı olan 7 ve 8 numaralı parseller üzerinde yaptığı mağaza ve sinema için işyeri açma ruhsatı verilmesinin hukuki bir dayanağı bulunmamaktadır.

Bu nedenle işyeri açma ruhsatı verilmesi halinde, ileride gerek mağaza ve sinema kiracıları, gerekse Hazine yönünde telafisi güç zararlar meydana gelebileceğinden, Konak İlçesi Gümrük Yarımadası’ndaki 7 ve 8 numaralı parseller üzerindeki mağaza ve sinema için işyeri açma ruhsatı verilmemesi gerektiği değerlendirilmektedir.”

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI VE KONAK PİER- Konak Pier’in yanında bulunan Güney Deniz Saha Komutanlığı kullanımındaki Emirçaka Rıhtımı’ndaki 3 bin 12 metrekarelik Milli Savunma Bakanlığı’na tahsisli arazi ve binalar, Konak Pier Projesi kapsamında değerlendirilmek amacıyla sözleşme imzalanarak, Büyükşehir Belediyesi’ne terk edildi. Belediye bunun karşılığında, Güney Deniz saha Komutanlığı’na Yenikale İnciraltı mevkiinde mendirek, iskele, rıhtım, Sahil Kolaylık Tesisleri inşa etmeyi taahhüt etti. Daha sonra Konak Pier’in inşaasını yapacak olan İZMER şirketi, belediye ile sözleşme imzalayarak, belediyenin Komutanlığa bulunduğu taahhütleri üstlendiği sözü verdi, ancak bu taahhütler yerine getirilmedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/savunma-bakanligindan-konak-piere-darbe_3605.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!