Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Konak Pier Tamam: Son İmza da Atıldı

Yaklaşık 9 aydır kapalı olan Konak Pier'in önündeki en büyük engel kalktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin Bakanlık kararına uyup parse

Yeni Asır
Konak Pier Tamam: Son İmza da Atıldı

b>Yaklaşık 9 aydır kapalı olan Konak Pier'in önündeki en büyük engel kalktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin Bakanlık kararına uyup parselleri devretmesi ile ruhsatını alacak.

Konak Pier'in açılması için Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma sona erdi. Büyükşehir Belediyesi'ne ait 6,7 ve 8 nolu parsellerin İZMER'e devrinin uygun olduğu belirten onay yazısını imzalayan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, yazıyı İZMER AŞ Genel Müdürü Ruşen Sökeli'ye teslim etti.Bakan Unakıtan'ın sorunlu parsellerin devri ile ilgili onay yazısını İzmir Valiliği ve İzmir Defterdarlığı'na da gönderdiği öğrenildi.

Kaynak aktarılacak
Deniz Kuvvetleri'ne Foça'da yapılacak liman için 2004 bütçesine kaynak aktarmayı taahhüt eden Maliye Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ile liman konusunda mutabakat sağladı. Bakan Unakıtan, sorunun en büyük pürüzünü çözmüş oldu.
Unakıtan'dan aldığı evrağın konak Pier'in önündeki engeli kaldırdığını ve açılışı bir hafta içinde gerçekleştirmek istediklerini belirten Ruşen Sökeli, "Şimdi Büyükşehir Belediyesi, Maliye Bakanlığı'ndan gelen yazının ardından Meclis kararıyla sorunlu üç parseli şirketimize devredecek. Böylelikle Büyükşehir Belediyesi devreden çıkmış olacak. Bu karar ise Konak Belediyesi'nin ruhsat vermesini sağlayacak. Biz bugün İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu ile de görüşerek bu küçük prosedürlerin bir an önce giderilmesini ve Pier'in açılmasını isteyeceğiz" dedi.

Bakan'a teşekkür
İzmirlilerin açılışını merakla beklediği Konak Pier için alınan karar 9 aydır mühürlü olarak bekleyen mağaza sahiplerinde büyük sevinç yarattı. Pazartesi günü Konak Pier'de bir toplantı yaparak kararı kutlayacaklarını belirten mağaza sahipleri, onay yazısından dolayı Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Müsteşar Hasan Basri Aktan'a teşekkür etti. Aylardır özellikle Müsteşar Aktan'ın sorunu fedakarca sahiplendiğini belirten mağaza sahipleri "Aylardır ha açıldı ha açılacak ümidiyle yaşadık. Bu işten çok zarar görsek de Konak Pier'i hepimiz adeta gurur meselesi yaptık. Bu bir bayramdır. Çünkü birlikte çalıştığımız bin arkadaşımız yeniden işlerine dönecek. Onlar da geçici işler bularak hergün Pier'in açılacağı haberini umutla bekledi. Bayramımız olan ikinci açılışımıza tüm İzmirlileri bekliyoruz" diye konuştu.

Şimdi ne yapılacak?
Sorunlu parseller nedeniyle ruhsat vermeyen Konak Belediyesi'nin önündeki engel, Bakan Unakıtan'ın yazısı ile ortadan kalktı. Onay yazısının Valilik tarafından Konak Belediyesi'ne gönderilmesi ve Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kararından sonra Konak Belediyesi'nin mağazalara ruhsat vermesi bekleniyor.

Aradan geçen 9 ay içerisinde ne oldu?
Büyükşehir Belediyesi, Hazine ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait 3 ayrı parsel üzerine yapımına başlanan İzmir'in prestij mekanlarından Konak Pier, 9 Ocak'ta Konak Belediyesi'nce ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlenmişti. Büyük tartışmalara yol açan Konak Pier'in çözümü için İZMER yönetimi ve mağaza sahipleri 9 aylık bir uğraş verdi. Geçtiğimiz aylarda Maliye Bakanlığı taraflarla defalarca toplantı yaparak sorunun çözümünü üstlenmişti.
Milli Savunma Bakanlığı'nı Deniz Kuvvetleri'nin Çakabey Limanı'nı terketmesi yönünde ikna eden Maliye Bakanlığı, Foça'da yapılacak limanın maliyetini üstlendi.
Bu doğrultuda Milli Savunma Bakanlığı bütçesine 2004 yılında hazineden yaklaşık 9 trilyon lira kaynak aktarmayı taahhüt eden Maliye Bakanlığı, Konak Pier'in önünü açmış oldu. Şimdi de sorunlu 3 parselin İZMER yönetimine devri için gereken yazıyı veren Maliye Bakanlığı gerekli yasal prosedürü tamamladı.

"Bakan Unakıtan'a minnettarız"
İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu, konuyla ilgili şunları söyledi. "Maliye Bakanımız Kemal Unakıtan İzmir'in en büyük sorunlarından biri olan Konak Pier'in önündeki mülkiyet sorununu kaldırdı. Bugün gerekli uygunluk belgesine imzasını atan Bakan Unakıtan 2004 bütçesinin taslağını hazırladıktan sonra İzmir'e gelerek Konak Pier'i açacak. Bize verdiği sözü tuttuğu için sayın Bakana ve Müsteşar Hasan Basri Aktan'a minnettarız. Gerçekten bir mülkiyet sorunu yüzünden Pier gibi Avrupa'da bile benzeri olmayan bu alışveriş merkezinin 9 aydır beklemesi acı bir durumdu. Son prosedürlerin tamamlanarak Konak Pier'in açılmasını istiyoruz."



http://www.yapi.com.tr/haberler/konak-pier-tamam-son-imza-da-atildi_6398.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!