Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Schneider Electric Altı Ayda Yılsonu Hedeflerini Aştı

Gezegen ve Toplum Barometresi 2015’in ilk altı aylık dönemi sonuçlarına göre Schneider Electric, 10 üzerinden 4,66'lık derecesiyle yılsonu hedeflerini şimdiden aştı

yapi.com.tr
Schneider Electric Altı Ayda Yılsonu Hedeflerini Aştı

Schneider Electric’in 2015'in ilk altı aylık finans dışı sonuçları geleceğe dair umut vermeye devam ediyor. Şirket, 2015 ile 2017 yılları arasında 3 yıllık sürdürülebilir gelişme için taahhüt ettiği temel hedefleri, Gezegen ve Toplum Barometresinde yılın her çeyreğinde bildirilen 16 göstergeyle ölçüyor. Buna göre, Temmuz 2015 sonunda (10 üzerinden) 4,66'ya ulaşan barometre puanı, yılsonu hedefi olan 4.5.10’u şimdiden aşıyor.

Sonuçları değerlendiren Schneider Electric Sürdürülebilirlik Başkan Yardımcısı Gilles Vermot Desroches, sürdürülebilirlikte iddialı olduklarını vurgulayarak şöyle konuştu:

“2015'in ilk yarısında Gezegen ve Toplum Barometresi sonuçlarında 4,66/10'a ulaştık ki bu sonuç yılsonu hedefi olan 4,5/10'u aşıyor. Üç yıllık hedeflerimize ulaşmada ve hatta bu hedefleri aşmadaki esas güçlüğün ilk çeyreklerin çabalarını sürdürebilmek olduğunu biliyoruz. Enerjiye Erişim programımızın satışlarının, 2015'in ilk yarısında önceki yıla göre, neredeyse iki katı olduğunu görüyoruz. Ayrıca, Temmuz 2015 başlarında arka arkaya ikinci yıl CAC 40 endeksinin sürdürülebilir gelişmeye kendini en çok adamış şirketi seçilmekten gurur duyuyoruz.”

16 göstergeden 10’unda barometre puanını arttı

Schneider Electric 2015'in ikinci çeyreğinde, 16 göstergeden 10'unda genel barometre puanını artırmayı başardı. Gezegen, toplum ve kar hedeflerinde gerçekleşen gelişmeler bu sonuçta önemli etkiye sahip oldu. Gezegen hedefleri için Schneider Electric tesislerinde ‘Enerji Eylemi’ programıyla %2,7 enerji tasarrufu kaydedildi. Program Grup tarafından geliştirilen enerji yönetimi çözümlerini kullanıyor. Bu sonuç 2015-2017 döneminde % 10'luk tasarruf hedefiyle örtüşüyor. Şirket lojistik süreçlerinde % 9,5 CO2 tasarrufuna ulaştı. Bu sonuç, 2015-2017 dönemi genelinde % 10 hedefiyle karşılaştırıldığında umut vaat ediyor. Bu harika performans, hava taşımacılığının deniz taşımacılığı leyhine azaltılmasının ve karayolu nakliyesinin optimize edilmesinin altını çiziyor.

Kâr hedefinde, ‘Enerjiye Erişim’ programının gelirleri 2015'in ilk yarısında 2014'ün ilk yarısında ulaşılandan 1,92 oranında daha yüksek bir durumda bulunuyor. Bu sonuçta Kenya'daki okullara elektrik götürülmesi, Nijerya'daki sokakların aydınlatılması ve Güney Afrika'daki portatif ve ev aydınlatma sistemlerinin ihaleleri önemli rol oynadı.  

Çalışan katılımında yeni rekor kırıldı

Toplum hedefinde ise çalışan katılım puanı %61'e ulaşırken, çalışan katılımı her yıl 1 puan artırılarak 2017'nin sonunda % 64'e ulaşılması öngörüyor. 2015’in ikinci çeyreğinde sürdürülebilirlik hedefleri için çalışan katılım oranı %74'le rekor bir düzeye ulaştı. 2012'den bu yana Schneider Electric çalışanları veya emeklileri tarafından 582 yerel ve uluslararası gönüllü çalışma yürütüldü. Bu çeyrekte, 13'ü uluslararası, 21'i Hindistan'da yerel ve 11'i Brezilya'da yerel olmak üzere 59 görev sonuca ulaştırıldı.

Gezegen ve Toplum Barometresi’nin 2015 yılının ilk yarısı için açıkladığı sonuçların tamamına www.schneider-electric.com/sri adresinden ulaşılabiliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/schneider-electric-alti-ayda-yilsonu-hedeflerini-asti_134097.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!