Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı

Seçimden Önce İptal Edilen Kıyı İhaleleri Yeniden Açılıyor

Muğla ili ve ilçelerinde kamuya ait alanları ihale ile kiralayarak tepki çeken MUÇEV (Muğla Çevre Vakfı) seçimden önce tepki üzerine iptal ettiği koyların ihalesi için yeniden harekete geçti.

yapi.com.tr
Seçimden Önce İptal Edilen Kıyı İhaleleri Yeniden Açılıyor (Fotoğraf: AA)

Muğla Ortaca’da yer alan İztuzu Plajı'nın karadan ulaşılan kısmı Ortaca Belediyesi, denizden ulaşılan kısmı ise MUÇEV tarafından işletiliyor. 31 Mart yerel seçimleri öncesinde MHP’li Ortaca Belediyesi tarafından işletilen İztuzu Plajı’nın 31 Mayıs’ta yapılacak ihalesine seçimi kazanan CHP’li Ortaca Belediyesi’nin de gireceği öğrenildi.

Sözcü’den Yaşar Anter’in haberine göre; İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu (İKUP) öncülüğünde gerçekleştirilen basın açıklamasına bazı sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Ellerinde İztuzu Sahili’nde yapılaşmaya karşı çıkan çeşitli pankartlar taşıyan grup, projenin yerinin yanlış olduğunu belirterek defalarca eylem yapmıştı.

Dalyan Turizm Kültür ve Çevre Koruma Derneği üyesi ve İKUP dönem sözcüsü Murat Demirci, basın açıklamasında, İztuzu’nda yapılmak istenenin yanlış bir adım olduğunu belirterek, “Bozulmamış doğasıyla dünyada ün salmış İztuzu kumsalına 30-40 kişinin konaklamasına uygun, bin metrekare kapalı alanlı devasa bir merkez, deniz kaplumbağalarını koruma adına. Defalarca dile getirdik, basın açıklaması yaptık, mektup yazdık, telefonla görüştük, mimarlara duyurduk ve dedik ki; İztuzu'nda yapılmak istenen, ileriye dönük yanlış bir adımdır. Her ne amaç ve ekolojik mimari tasarımla yapılırsa yapılsın, bu hareket kumsalda yapılaşmanın ilk adımı olacaktır ve tüm bunlar kanun ve uluslararası sözleşmelere aykırı yapılmaktadır. Proje iyi, ancak yeri hatalı. Gelin bunu İztuzu dışında yapalım.” demişti.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/secimden-once-iptal-edilen-kiyi-ihaleleri-yeniden-aciliyor_204524.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!