Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı

Çeşme’de Halk Plajı İnşaat Alanına Döndü

Çeşme Ilıca Mahallesi Yıldızburnu’nda halkın denize girebileceği ender plajlardan biri olan sahil şeridi etrafı kapatılarak inşaat alanına çevrildi.

yapi.com.tr
Çeşme’de Halk Plajı İnşaat Alanına Döndü (Fotoğraf: Evrensel)

Yerel seçimlere sayılı günler kala sahil şeritlerinde inşaatlar hızla yükselmeye devam ediyor. İzmir’in Çeşme İlçesi’nde Ayayorgi Koyu’ndaki çevre katliamından sonra şimdi de Ilıca Mahallesi Yıldızburnu mevkiinde yapılaşma devam ediyor.

Evrensel’den Ramis Sağlam’ın haberine göre; Çeşme Belediyesi tarafından 13 Ekim 2022 tarihinde ihaleye çıkarılan, ilk ihalede satılamayan 5700 Ada 1 parseldeki 2.283 metrekarelik deniz kıyısındaki arsa ikinci ihalede 136,500 milyon lira bedelle Demirok Yapı tarafından satın alındı.

Ilıca Yıldızburnu’da halkın denize girebileceği ender plajlardan birisi olan koy ile İngiliz Koyu olarak da anılan sahil şeridinin etrafı kapatılarak inşaat alanına çevrildi. Bölgede yaşayan vatandaşların tepkisine rağmen inşaat devam ediyor. 

Çevrede yaşayan vatandaşlar yapılan inşaata tepki gösterirken, halkın malı olan deniz kıyısının satılarak halkın denize ulaşımını da engellendiğini ifade ediliyor.

Çeşme Çevre Platformu, “Burası onlarca yıldır sadece deniz kenarındaki sakinlerin değil Mamur Baba dahil arkadaki pek çok mahalleden ailecek gelip denize girdikleri ender plajlarımızdan birisiydi. Ancak bölge halkının bütün direnişine, imza kampanyalarına rağmen ne satış ne de buraya yapılacak inşaat durdurulabildi. Baştan ‘buraya sadece birkaç villa yapılacak’ dedikoduları dolaştı, bir ara ‘turistik tesis olacak’ denildi ama şimdiki devasa inşaat görüntüsüne bakılırsa, başka yerlerde olduğu gibi burası da turistik tesis görünüm altında rezidans yapılıp satılacak.” iddiasında bulunuldu. 

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cesmede-halk-plaji-insaat-alanina-dondu_202042.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!