Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Şehir Plancılarından "Ağaçsız Meydan"a Yanıt!

Şehir Plancıları Odası eski genel başkanı ve ODTÜ Siyaset Bilimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. H.Tarık Şengül, Kadir Topbaş'ın 'Meydanlarda ağaç olmaz' sözlerine cevap verdi. Şengül, "Birçok meydanda hem ağaç hem de park vardır. Bazı meydanlar, Gezi Parkı'nda olduğu gibi, kamuya açık parklara açılır" dedi.

yapi.com.tr
Şehir Plancılarından "Ağaçsız Meydan"a Yanıt!

Şehir Plancıları Odası eski genel başkanı ve ODTÜ Siyaset Bilimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. H.Tarık Şengül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın "Meydanlarda ağaç olmaz" sözlerini değerlendirdi.

Cumhuriyet'in haberine göre, Tarık Şengül, "Birçok meydanda hem ağaç hem de park vardır. Bazı meydanlar, Gezi Parkı’nda olduğu gibi, kamuya açık parklara açılır. Örneğin Londra’nın en önemli meydanı Trafalgar Square, New York’ta Union Square hem ağaçların ve çim alanların hem de belli bir araç trafiğinin yüzeyde olduğu bir yerdir" dedi.

Şengül sözlerine şöyle devam etti: "Çağdaş şehircilik anlayışında meydan bir araya gelmeyi sağlayan bir kamusal mekandır ve insan odaklı meydanlarda ağaçlar bir yandan görsel/estetik bir yandan da güneşten korunma ve dinlenme gibi işlevsel ihtiyaçların karşılanmasına önemlidir. Kadir Topbaş’ın değerlendirmesi şehircilik anlayışının çağdışılığını göstermesi açısından olduğu kadar kafalarındaki meydanın insan odaklı olmadığını göstermesi açısından önemli. Ağaç olmayan meydan anlayışında vurgu meydandakilere değil balkondakinedir. Gezi Parkı olaylarının Topbaş ve çevresinde bir ağaç fobi ve alerjisi oluşturmuş olması muhtemel. Ne de olsa herşey birkaç ağaçla başladı".

http://www.yapi.com.tr/haberler/sehir-plancilarindan-agacsiz-meydana-yanit_112429.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!