Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

60 Ağaca ‘Su İçti’ Cezası!

Aydın'da ıslah çalışmaları devam eden Tabakhane deresi kenarındaki 60 okaliptüs ağacı, aşırı derecede su çektikleri gerekçesiyle Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından kesildi.

yapi.com.tr
60 Ağaca ‘Su İçti’ Cezası!

Aydın Belediyesi kent merkezinin ortasından geçen Tabakhane deresinin ıslah çalışmalarını tamamladı. Islah projesi kapsamında DSİ 211. Şube Müdürlüğü de derenin Büyük Menderes'e döküldüğü Kalfaköy mevkisinde son etap ıslah çalışmalarına başladı. Çalışmalar sırasında derenin her iki kenarında bulunan okaliptüs ağaçlarının bir bölümü kesildi.

20 yıllık ağaçların kesilmesi çevrede yaşayan bazı vatandaşların tepkisine neden oldu. DSİ 211. Şube Müdürü Gürbüz Atilla Aydınoğlu, "Tabakhane deresinin nehirle buluştuğu noktadaki ağaçlar suyun akışını engelliyordu. Tıkanmalar nedeniyle tarım arazileri sular altında kalıyor. Taşkınlar yüzünden çiftçiler zarar gördü. DSİ Genel Müdürlüğü'nün bilgisi dahilinde ağaçları kestik" dedi.

"Yazın dereyi kurutuyor"

Aydınoğlu, yapısı itibariyle bulunduğu alandaki suyu çekme ve kurutma özelliğine sahip olan okaliptüs ağaçlarının Tabakhane deresine zarar verdiğini öne sürerek şunları söyledi: "DSİ olarak görevlerimiz arasında kuraklığın önlenmesi de yer alıyor. Suyu tutma özelliği olan okaliptüs ağaçlarının kökleri suyunu çekerek yazın, dereyi kurutuyor. Bu yüzden önlem amacıyla kendiliğinden yetişen bu ağaçları kesmek zorunda kaldık. Ağaç katliamı yapıldığını öne süren vatandaşların ticari düşündüğünü sanıyorum. Zira onlar o ağaçları kullanıyor. Kurum olarak doğru bir iş yaptığımızı düşünüyorum."

ETİKETLER: DSİ ağaç Aydın
http://www.yapi.com.tr/haberler/60-agaca-su-icti-cezasi_112777.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!