Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Şehrizar Konakları'na Yargıdan Dördüncü İptal

Üsküdar’daki Şehrizar Konakları’na ait imar planı yine iptal edildi.

yapi.com.tr
Şehrizar Konakları'na Yargıdan Dördüncü İptal

Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre, İstanbul Üsküdar’daki Şehrizar Konakları’nın imar planı dördüncü kez iptal edildi. Mahkeme, doğal sit alanında kalan ve Boğaziçi siluetini delen konaklar için yapılan plan değişikliğini şehircilik ilkelerine, planlama tekniklerine, kamu yararına aykırı buldu.

Üsküdar sırtlarındaki lüks konutlar için tüm şehircilik ilkeleri ihlal edilerek hazırlanan imar planları daha önce üç kez iptal edilmişti. İptal kararlarına karşın plan aynen uygulandı.

Bilirkişi raporunda çarpıcı tespitler

Lüks konutlarla ilgili son karar da 11 Kasım’da çıktı. İstanbul 2. İdare Mahkemesi, plan için dördüncü kez yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bilirkişi raporunda çok çarpıcı tespitler yapıldı. Burhaniye Mahallesi’ndeki parsellerin 1. ve 3. derece doğal sit alanında kaldığı vurgulandı.

Alanın doğal arazi örtüsünün büyük ölçüde değiştiği tespit edildi. Söz konusu plan için Şehir Planlama Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün olumsuz görüşleri dahil edilmeden sadece olumlu ve şartlı uygun görüşü veren kurumlara yer verilmesinin planlama tekniğine uygun olmadığı ifade edildi. Boğaziçi’ni oluşturan Üsküdar, Beykoz, Beşiktaş ve Sarıyer’de yapılacak plan değişikliklerinde siluet alanlarında yüksekliğin 6.50 metre olarak belirlendiği anımsatılarak, Şehrizar Konakları’nda yüksekliğin 9.50 metreye çıktığına dikkat çekildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sehrizar-konaklarina-yargidan-dorduncu-iptal_140866.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!