Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Seramik Sektöründe İhracat Yüzde 40 Azaldı

NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral Türk seramik sektörünün ihracat rakamlarında yüzde 40’a yakın oranda bir azalmanın söz konusu olduğunun fakat üretimlerinin hiç durmadığının altını çizdi.

yapi.com.tr
Seramik Sektöründe İhracat Yüzde 40 Azaldı

Son birkaç aydır dünyayı etkisi altına alan virüs salgını sebebiyle ekonomik kriz hızla büyürken Kütahya Seramik’ten de sektördeki ihracat rakamlarına dair ilgi çekici bir açıklama geldi.

NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral bir TV programına canlı bağlantı ile katılarak seramik sektörünün ihracat rakamlarında yüzde 40’a yakın oranda bir azalmanın söz konusu olduğunun fakat üretimlerinin hiç durmadığının altını çizdi.

Güral “Türkiye’nin şu anda yarıştığı ülkeler öncelikle Avrupa’da İtalya ve İspanya. Türkiye seramik sektöründe dünyada bu iki ülkenin ardından kapasite ve bilinirlik olarak üçüncü sırada geliyor. Türk seramik sektöründeki firmalarımızın yaptığı nitelikli ürün ve teknolojik yatırımlar, bizi İtalya ve İspanya’nın da yer yer önüne çıkartıyor.” dedi.

 

 

Son yıllarda ABD ve Çin arasında yaşanan ekonomik savaş ve problemler, geçmişten gelen marka bilinirliğinin Türkiye’nin Çin ve Hindistan’daki üreticilere nazaran batıya yönelik seramik ihracatında Türkiye’ye fırsat kazandırdığının da altını çizen Güral, bu konuda yerli firmalarımızın yatırımlarına devam etmesi ve nitelikli ürün üretmeye yönelik çalışmalarını sürdürmesi gerektiğini belirtti.

Kovid-19 salgınının seramik ve porselen sektörüne olan etkisini ve sektördeki normalleşme adımlarını anlatan Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral “Sıradan ürünler üretir ve kendimizi geliştirmezsek bu konudaki gücümüzü hızlı şekilde kaybedebiliriz. Çin ve Hindistan son yıllarda büyük yatırımlar yapıyor, marka bilinirliği ve nitelik olarak bu ülkelerin önünde olsak da bu konuda çalışmada hız kesmemeliyiz.” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/seramik-sektorunde-ihracat-yuzde-40-azaldi_179987.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!