Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Seranit Grup'un İhracattaki Yeni Pazarı İngiltere Oldu

2016 yılında Avrupa pazarındaki paylarını arttıracaklarını söyleyen Seranit Grup Başkan Yardımcısı Ece Ceylan Baba, "Yeni pazarımız İngiltere olacak. Uzun zamandır üzerinde çalışıyorduk. İhracata başladık bile ve önümüzdeki yıl içinde arttırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Seranit Grup'un İhracattaki Yeni Pazarı İngiltere Oldu

Yapı.com.tr'ye özel açıklamalarda bulunan Seranit Grup Başkan Yardımcısı Ece Ceylan Baba ile Seranit Grubu'nun yeni dönemdeki hedeflerini konuştuk.

2015'in dünyada birçok değişimin yaşandığı ve dengelerin değiştiği bir yıl olduğunu ifade eden Ece Ceylan Baba, inşaat sektörünün de bu değişikliklerden etkilendiğini söyledi. Seranit Grubu adına 2015 yılının verimli geçtiğini anlatan Baba, "Yıl içinde döviz kurunda yaşanan hareketlilik bizi de etkiledi. Fakat biz firma olarak genelde, ön bağlantılarla çalıştığımız için çok fazla sıkıntıya girmedik" diye konuştu.

Hammaddenin çok büyük bir miktarını ithal ettiklerini vurgulayan Ece Ceylan Baba, "Özellikle dolar ve euro'daki hareketlilik ithalat nedeniyle bizi etkiledi. Ayrıca elektrik ve doğalgaz gibi giderlerimiz nedeniyle enerji maliyetlerimiz de arttı. Ancak bu gibi konulara önlem almayı öğrendik ve yıl boyu dövizdeki hareketliliğin zararını minör seviyede tutmayı başardık" dedi.

2016 içinse daha pozitif beklentilerle yola çıktıklarını dile getiren Ece Ceylan Baba, İstanbul'un odak kent olma vasfını artıracağına dikkati çekerek, şunları söyledi: "İstanbul'un trendi artacak. Zaten son 5 yıldır gerçekten bütün gözler İstanbul'da. Yapı sektöründe çok büyük atılımlar yapıldı. İnşaat yatırımları arttı. Bu çalışmaların devam edeceğini düşünüyorum."

Seranit'in ihracat hedeflerini anlatan Ece Ceylan Baba, şöyle konuştu: "Ürün kalitesi ve altyapısal birikiminin üstdüzeyde olması nedeniyle buna özen gösteren Avrupa ülkelerinde payımız çok yüksek. Bu ülkeler arasında Hollanda en başta, Norveç, İsveç, Almanya ve Danimarka gibi ülkeler de parlayan ihracat merkezlerimiz. Ciromuz 350 milyon lira sularında. Ortalama yüzde 27-28'lık bir pay ihracatımıza gidiyor ve ihracatın da yüzde 40'ı Kuzey Avrupa'ya gidiyor."

Grubun yeni pazarlarını anlatan Ece Ceylan Baba, yeni yılda İngiltere pazarına odaklanacaklarını belirterek, "Yeni pazarımız İngiltere olacak. Uzun zamandır üzerinde çalışıyorduk. İhracata başladık bile ve önümüzdeki yıl için arttırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz" dedi.

2017'de yeni yatırım planlıyor

Son dört yılda ciroyu yüzde 55 arttırdıklarını anlatan Ece Ceylan Baba, "2023 yılı hedefimiz ise daha önce de paylaştığımız üzere 1 milyar TL ciro. İç ve dış pazar faaliyetlerimizi artıracağız ve yatırım yapacağız. Eskişehir İnönü’deki Serra Seramik fabrikamızın arazisi içerisinde bir yatırım planlıyoruz. 2016 yılını biraz daha yeni hedef pazarları geliştirmek ve piyasayı biraz daha izlemek olarak değerlendirip, 2017 yılında yatırımımızı yapacağız" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/seranit-grupun-ihracattaki-yeni-pazari-ingiltere-oldu_137969.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!