Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Seranit 'Merdivenli Sokaklar Tasarım Yarışması'na Büyük İlgi

Seranit A.Ş'nin düzenlediği İstanbul’un merdivenli sokaklarının tasarım yarışması için başvurular tüm hızıyla devam ediyor. Duyurusu 25 Şubat tarihinde yapılan yarışmaya bugüne kadar 52 üniversiteden 270 öğrenci başvurdu. Başvurular 30 Nisan’a kadar devam edecek. Yarışma sonucunda her bir merdivenli sokak için birinci seçilen tasarıma 5.000 TL

yapi.com.tr
Seranit 'Merdivenli Sokaklar Tasarım Yarışması'na Büyük İlgi

STRONG>Seranit A.Ş'nin düzenlediği İstanbul’un merdivenli sokaklarının tasarım yarışması için başvurular tüm hızıyla devam ediyor. Duyurusu 25 Şubat tarihinde yapılan yarışmaya bugüne kadar 52 üniversiteden 270 öğrenci başvurdu. Başvurular 30 Nisan’a kadar devam edecek. Yarışma sonucunda her bir merdivenli sokak için birinci seçilen tasarıma 5.000 TL ödül verilecek. Birinci seçilen sekiz merdivenli sokak tasarımı arasından yeniden bir değerlendirme yapılarak, birinci seçilen tasarıma İtalya’nın önde gelen tasarım okulu Domus Academy’de 15 günlük yaz bursu, ikinci seçilen tasarıma 2010 Uluslararası İspanya Mimarlık Festivali ve üçüncü seçilen tasarıma 2010 Londra Bienali’ne katılım hakkı verilecek.

İstanbul, İzmir ve Ankara’da bulunan üniversitelerde okuyan öğrencilerin yanısıra Kayseri Erciyes, Diyarbakır Dicle, Mardin Artuklu, Trabzon Karadeniz Teknik, Konya Selçuklu, Isparta Süleyman Demirel, Edirne Trakya, Bursa Uludağ ve Mersin üniversiteleri öğrencileri de yarışmaya yoğun ilgi gösterdi.

Öğrenciler, tasarımlarıyla İstanbul’un kentle özdeşleşen merdivenli sokaklarına yepyeni bir ruh kazandıracak. Seranit’in, genç tasarımcı adaylarıyla gerçekleştirdiği projeyle, Beyoğlu, Şişli, Beşiktaş, Beykoz, Sarıyer, Ümraniye, Üsküdar ve Fatih belediyelerinde bulunan merdivenli sokaklar yenilenecek.

Projeyle ilgili detaylı bilgiye www.merdivenlisokaklar.com adresinden ulaşılabiliyor.

Seranit Genel Müdürü Hamdi Altunalan’ın gözünden ‘Merdivenli Sokaklar Projesi’

Tasarımlarımız ve ürünlerimizle mekânların estetik değerini yükseltmek üzere faaliyet gösteren porselen karo firması olmamız nedeniyle hem mekânlara hem de insanlara birçok açıdan yarar sağlayacak bir proje hayata geçirdik. 2010’un İstanbul Avrupa Kültür Başkenti yılı olmasından dolayı, Seranit olarak hayata geçireceğimiz proje ile bu kentin mekânlarına estetik dokunuşlar yapmayı hedefledik. 

7 tepeli şehir olarak anılan İstanbul, çoğunlukla tepelerden oluşan ve içinde çok fazla merdivenli sokak barındıran bir şehir. İstanbul’un merdivenli sokakları insanların çok yoğun olarak kullandığı alanlar olarak göze çarpıyor. Örneğin, yenileyeceğimiz sokaklardan biri olan Ümraniye Ziya Paşa Merdivenli Sokak, Armağan Evler Mahallesi ile bir ilköğretim okulunun ortasında bulunuyor. Bu merdivenli sokak, öğrenciler ile okul arasında bir geçit işlevi görüyor. Öğrenciler her gün bu merdivenli sokaktan okullarına gidip, evlerine dönüyor. Bu yüzden, Seranit olarak İstanbul’un bazı merdivenli sokaklarını, modern teknoloji kullanarak, özgün ve sanatsal tasarımlarla kentin ruhuna uygun biçimde yenilemek, yaşam kalitesine katkıda bulunmak istedik.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: firma proje
http://www.yapi.com.tr/haberler/seranit-merdivenli-sokaklar-tasarim-yarismasina-buyuk-ilgi_78349.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!