Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Seyrantepe Muamması

TOKİ, Seyrantepe'ye en yüksek teklifi veren Talu'nun idareye vereceği payı % 0'dan 7'ye çektiğini açıkladı Talu, "Daha kazandığımız ilan edilmeden neyin teminatı isteniyor? Baskı yapıyorlar, şevkimizi kırıyorlar" dedi..

Sabah Gazetesi
Seyrantepe Muamması

stanbul Seyrantepe'de yapılacak spor kompleksi ihalesinde kritik aşamaya gelinirken kafalardaki karışıklık da her geçen saat artıyor. Cuma günü basında yer alan ve ihalede en iyi teklifi veren Eren Talu-Alke ortak girişiminin teminatını yatırmadığı yönündeki haberlerin ardından dün de TOKİ'den Anadolu Ajansı aracılığıyla 'Yüzde 0 olan idare payını yüzde 7'ye çekme konusunda anlaştık, teminatları yatırması için kazanan firmaya pazartesi (bugün) 11.00'e kadar süre verdik' açıklaması geldi. Ancak Eren Talu, Sabah'a yaptığı açıklamada 'Basın üzerinden bize baskı yapılıyor' diyerek TOKİ'yi eleştirdi.
TOKİ, dün öğleden sonra Anadolu Ajansı'na, Ali Sami Yen Stadyumu'- nun yeriyle bağlantılı olarak yapılan Seyrantepe ihalesinde projenin değer kazanması halinde en yüksek teklifi veren firmadan alınacak hasılat payını artırmasını istediğini, yüzde 0 olan oranı yüzde 7'ye çektiklerini açıkladı. Haberde en yüksek teklifi veren Eren Talu-Alke Ortak Girişim Grubu'nun yüzde 7'lik hasılat paylaşımına ilişkin taahhütname vermediği, teminat mektuplarını sunmadığı belirtildi. Bayraktar, en yüksek teklifi veren gruba taahhütname ve teminat mektuplarını vermesi için yarın (bugün) saat 11.00'a kadar süre verdiklerini söylerken, "Bu verdiğimiz 7'nci süre, işin nezaketi gereği en yüksek teklifi veren ile anlaşmak istiyoruz. Ama gereken şartlar yerine getirilmezse ikinci firmayı çağırmak durumunda kalabiliriz'' dedi. Bayraktar, projeyi cazip hale getirmek için imar durumunu düzelttiklerini, ticaret merkezi alanını 34 bin metrekareden 70 bin metrekareye çıkarttıklarını ifade etti. Şirketlerin istenen evrakları ve edimlerini yerine getirmediği için ilki ertelenen Seyrantepe ihalesinin ikincisi 31 Ağustos'ta yapılmıştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/seyrantepe-muammasi_56462.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!