Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Siemens 7 bin 800 Çalışanını İşten Çıkarıyor

Almanya'nın en büyük firmalarından Siemens, dünya genelinde 7 bin 800 işçisini işten çıkarmayı planladığını açıkladı. Siemens CEO'su Kaeser, "'Vizyon 2020 konsepti, firmamızı sürdürülebilir bir büyüme yoluna geri döndürecek ve rakiplerimiz arasındaki karlılık boşluğunu kapatacak" dedi.

yapi.com.tr / AA
Siemens 7 bin 800 Çalışanını İşten Çıkarıyor

Siemens’ten yapılan açıklamada, şirketin yeni organizasyon yapısıyla bağlantılı olarak planlanan personel düzenlemeleri hakkında ilgili temsilcilerinin bilgilendirildiği belirtilerek, "İdari ve genel fonksiyonları modernize etmek için, 3 bin 300'ü Almanya'dan olmak üzere dünya genelinde 7 bin 800 işçiyi işten çıkarmayı planlıyoruz" denildi.

İşten çıkarmalarla elde edilecek yaklaşık 1 milyar avroluk tasarrufla inovasyon, verimlilik ve büyüme girişimlerine yatırım yapılacağı belirtilen açıklamada, bu yatırımların önemli bir kısmının Almanya'ya değerlendirileceği kaydedildi. Söz konusu tasarrufun yaklaşık 400 milyon avrosunun satış operasyonlarına, diğer 400 milyon avrosunun araştırma ve geliştirmeye ve 300 milyon avrosunun da sabit varlıklara aktarılacağı bildirildi.

Şirketin, dünya genelinde toplam çalışan sayısının neredeyse sabit kalmasını beklediği aktarılan açıklamada, mevcut cari yılın ilk aylarında Siemens’in bin 500'ü Almanya’da olmak üzere dünya genelinde 11 binden fazla insanı istihdam ettiği bildirildi.  

Siemens Üst Yöneticisi (CEO) Joe Kaeser,  'Vizyonumuz 2020' konseptiyle şirketin sürdürülebilir bir büyüme yoluna geri döndüreceğini ve rakipleriyle arasındaki karlılık boşluğunu kapatacağını dile getirdi. Kaeser, "Stratejik tekrar örgütlenmemiz, organizasyonumuzu büyük ölçüde düzene sokmamızı ve tüm orta düzey seviyelerini kaldırmamızı sağladı. Bu adımlar, işlerimiz müşterilerimize yakınlaştıracak ve bizi önemli ölçüde hızlandıracak" ifadelerini kullandı.

Siemens Yönetim Kurulu Üyesi ve İşçi Direktörü Janine Kugel ise, Almanya'daki işçi çıkarmalarına ilişkin en yakın zamanda işçi temsilcileriyle temasa geçip çözüm bulmaya çalışacaklarını belirtti.

Firma daha önce de enerji bölümünde bin 200 kişinin işten çıkarılacağını açıklamıştı.

Kaeser, Siemens'in son 25 yılda en büyük yeniden yapılanmasını 2014 yılının Mayıs ayında başlatmıştı. Söz konusu dönemde, firma, 'Vizyon 2020' konseptini açıklamış ve bu kapsamda elektrifikasyon, otomasyon ve dijitalleştirme alanlarındaki  büyüme faaliyetlerine odaklanacağını duyurmuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/siemens-7-bin-800-calisanini-isten-cikariyor_128466.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!