Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

'Sinop'ta İmzalar Bu Hafta Atılıyor!

Sinop'taki nükleer santral için Japonya ile IGA taslağında mutabakat sağlandı, anlaşmanın bu hafta imzalanması planlanıyor.

yapi.com.tr/AA
'Sinop'ta İmzalar Bu Hafta Atılıyor!

Türkiye'nin Sinop'ta yapımını planladığı ikinci nükleer santral için Fransız şirketle konsorsiyum oluşturan Japonya ile santralin yapımına dair IGA (hükümetler arası anlaşma) taslağı üzerinde anlaşma sağlandı.

Konuya yakın kaynaklara göre, imzaların Japon Başbakanı Shinzo Abe'nin bu haftaki Türkiye ziyareti sırasında atılması öngörülüyor.

Rusya'nın Mersin'de yapacağı nükleer santralin ardından gündeme gelen Sinop'taki ikinci nükleer santral için Türkiye; Çin, Japonya, Kanada ve Güney Kore ile görüşürken, Güney Kore ve Kanada süreçten çekilmişlerdi.

Reuters'a bilgi veren kaynaklar, Japonya-Fransa ortaklığının Çin'in teklifinin önüne geçtiğini ve anlaşmanın bu hafta sonunda imzalanmasının öngörüldüğünü bildirdi.

Sinop'a yapılacak olan ve toplam yatırım tutarı 20-22 milyar dolara yakın olması öngörülen, dört üniteden oluşacak santralin kurulu gücünün yaklaşık 4,500-5,000 MW arasında olması öngörülüyor.

Kaynakların verdiği bilgiye göre, Japon Mitsubishi HeavyIndustries Ltd, Itochu Corporotion, Fransız GDF Suez bulunuyor.

Konsorsiyum Türkiye'de Atmea tipi reaktör öneriyor. Bu reaktörü Mitsubishi Heavy Industries ve Areva'nın ortaklığında Fransa'da kurulu Atmea şirketi tarafından yapılacak.

Enerji Bakanı Taner Yıldız bugün yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yapımını planladığı Sinop'taki nükleer santral için anlaşmayı hafta sonunda nihayetlendirmek üzere olduklarını söyledi.

 Konuya yakın bir başka kaynak ise söz konusu anlaşmayı Başbakan Erdoğan'ın resmi olarak açıklamasının öngörüldüğünü bildirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sinopta-imzalar-bu-hafta-atiliyor_107962.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!