Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Sinop'taki Santrali ABD İnşa Etmek İstiyor

Türkiye'de nükleer santral inşa etmeye talip bir diğer ülke olan ABD de hemen ikinci santral için harekete geçti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ı ziyaret eden ABD'nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, iki ülke arasındaki model ortaklıkta enerjinin önemli bir başlık olduğunu vurguladı. Jeffrey, Sinop'ta bir nükleer santral inşaası

CNN Türk
Sinop'taki Santrali ABD İnşa Etmek İstiyor

Türkiye'nin nükleer santral kurma konusundaki istekliliği ilgili ülke ve şirketlerin iştahını kabartıyor. Rusya'nın Mersin'deki nükleer santrali kuracağının belli olmasının ardından, ABD de karşı atağa geçti. ABD Büyükelçisi James Jeffrey, Sinop'taki santralle ilgilendiklerini açıkladı.  

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Moskova ziyareti sırasında Rusya ile Mersin Akkuyu'da kurulacak nükleer santralin ihalesiz gerçekleştirilmesi konusunda uzlaşmaya varılmıştı. İki tarafın teknik heyetleri bu konuda çalışmalara başladı. Son karar sonbaharda verilecek.

Türkiye'de nükleer santral inşa etmeye talip bir diğer ülke olan ABD de hemen ikinci santral için harekete geçti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ı ziyaret eden ABD'nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, iki ülke arasındaki model ortaklıkta enerjinin önemli bir başlık olduğunu vurguladı. Jeffrey, Sinop'ta bir nükleer santral inşaası ile ilgilendiklerini açıkladı.

Türkiye'nin yeni bir nükleer santral ihalesi açması halinde ABD'li şirketlerin ilgileneceğini söyleyen Jeffrey, ABD hükümetinin de onları teşvik edeceğini belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sinoptaki-santrali-abd-insa-etmek-istiyor_76326.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!