Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Sinpaş Altın Oran’ın İmar Planı İptal Edildi

İmrahor Vadisi yamaçlarına yapılan ve Sinpaş Altın Oran olarak da bilinen Güneypark’ta nazım imar planı değişikliği ve uygulama imar planı değişikliği iptal edildi.

yapi.com.tr
Sinpaş Altın Oran’ın İmar Planı İptal Edildi

Mahkeme, Güneypark Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanına ilişkin Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 15.08.2017 tarih ve 1721 sayılı kararıyla onaylan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin şehircilik ilke ve planlama esaslarıyla, imar mevzuatına uygun olmadığı görüş ve kanaatine vardı. İptal gerekçesinde dava konusu meclis kararıyla onaylanan imar planı değişikliklerinde şehircilik ilke ve esaslarına, planlama tekniklerine, kamu yararına dolayısıyla hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna vardığını da belirtti.

“Ankara’da Ekosistem Bozuluyor, Kentler Betonlaşıyor, Doğal Yaşam Alanları ve Su Havzaları Yok Oluyor”
Kararı değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Tezcan Karakuş Candan, söz konusu imar planı değişikliklerine ilişkin daha önce yürütme durdurma kararı aldıklarını da anımsatarak, “Bu kararlar kamu yararı mücadelesinde önemli kazanımlardır. Ancak hukuk devletinin yara aldığı ve hukuksuzluğun kol gezdiği bir sistemde, yöneticiler yargı kararlarını yerine getirmeyerek İmrahor Vadisinin katledilmesine,  kentin nefesinin kesilmesine neden olmuşlardır. Yargı kararları mücadelemizin haklılığını bir kez daha kanıtlamıştır. Ankara taşıdığı doğal varlıkları, çok katmanlı kültür varlıkları ile dünya kenti olacak bir başkent potansiyelini barındırmaktadır. Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak, Ankara’nın değerlerinin korunmasına ve potansiyelinin açığa çıkartılarak yaşanabilir bir başkent olmasına yönelik mücadelemiz devam edecek” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sinpas-altin-oranin-imar-plani-iptal-edildi_168489.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!