Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Şişecam ZeroBuild Forumu’nda Düzcam Ürünlerinin Çevreye Katkısını Anlattı

Şişecam, Sıfır Enerji Bina etkinliği ZeroBuild’22 Forumu’na katıldı. Şişecam, forumda “Yapılarda Karbon Emisyonlarının Azaltımında Malzeme Yönetimi” ve “NSEB ve Isı Yalıtımı”oturumlarında düzcam ürünlerinin karbon emisyonlarının azaltılmasına katkısı ile ilgili sunumlar gerçekleştirdi.

yapi.com.tr
Şişecam ZeroBuild Forumu’nda Düzcam Ürünlerinin Çevreye Katkısını Anlattı

Dünyanın en büyük düzcam üreticilerinden Şişecam, enerji verimliliği sağlayan ürünleri ile yaşama değer katıyor. Bir yandan enerji verimliliği sağlayan kaplamalı camların üretimi, geliştirilmesi ve Ar-Ge çalışmalarını sürdürürken diğer yandan konu ile ilgili farkındalık yaratacak projelerine devam ediyor. Bu kapsamda Şişecam, 23-26 Mart 2022 tarihlerinde TÜYAP’ta 44. Yapı Fuarı bünyesinde düzenlenen Sıfır Enerji Bina etkinliği ‘ZeroBuild’22 Forumu’na katıldı.

Forumda “Yapılarda Karbon Emisyonlarının Azaltımında Malzeme Yönetimi” oturumunda yer alan Şişecam, ürünlerinin karbon emisyonlarının azaltılmasına katkısı ve yasal düzenlemeler yönü ile NSEB’in cam sektörüne etkileri ile ilgili sunum gerçekleştirdi. Forumda ayrıca sektör profesyonellerine etkin enerji tasarrufu için geliştirdiği ayrıcalıklı ürünleri ve yalıtım camlarındaki geniş ürün gamı hakkında bilgi verdi. Forumda katılımcıların deneyimlemefırsatıbulduğu Isıcam K 3+ test tüneli büyük ilgi gördü.

“Change Starts Here-Değişim Burada Başlıyor” sloganıyla, 16 farklı oturumda düzenlenen etkinliğe, ulusal ve uluslararası alanda birçok uzman konuşmacı ve akademisyen katıldı. “Sıfır Enerji Bina” forumu,Yapı Fuarı ve ZeroBuild Türkiye Youtube kanallarında canlı olarak yayınlandı. Forumda, binalarda enerji verimliliği, yenilenebilir enerji sistemleri gibi konular da ele alındı. Bununla birlikte,Avrupa Birliği’nde 1 Ocak 2021’den itibaren tüm yeni binalarda zorunlu hale getirilen ve birçok ülkenin eylem planları arasında yer alan sıfır enerji binalara dönüşüm konusu da tartışıldı.

 

Şişecam Hakkında

1935 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vizyonu doğrultusunda Türk cam sektörünü kurmak amacıyla temelleri atılan Şişecam, cam ve kimyasallar alanında güçlü bir küresel oyuncudur. Düzcam, cam ev eşyası, cam ambalaj ve cam elyafı gibi camın tüm temel alanlarında faaliyet gösteren tek küresel şirket olan Şişecam, cam ev eşyası alanında en büyük iki, cam ambalaj ve düzcam alanlarında ise en büyük beş global üretici arasında yer almaktadır. Şişecam, dünyanın en büyük üç soda üreticisi arasında olmasının yanısıra krom kimyasallarında dünya lideridir.

Düzcam, cam ev eşyası, cam ambalaj, kimyasallar, otomotiv, cam elyaf, maden, enerji ve geridönüşüm iş kollarında öncü bir rol üstlenen Şişecam, üretim faaliyetlerini Türkiye’nin yanısıra Almanya, İtalya, Bulgaristan, Romanya, Slovakya, Macaristan, Bosna Hersek, Rusya Federasyonu, Gürcistan, Ukrayna, Mısır, Hindistan ve ABD’de yürütmektedir.

Yetkin insan kaynağı ve akıllı teknolojilerle ana faaliyet alanlarında dünyanın en büyük 3 üreticisinden biri olma hedefine güçlü adımlarla ilerleyen Şişecam, yarının ihtiyaçlarını da gözönünde bulundurarak dijital altyapısını ve kültürünü dönüştürmeye kesintisiz devam etmektedir. 86 yıllık deneyim, 22 Bin çalışan, dört kıtada14 ülkeye yayılan üretim faaliyetleri ve 150 ülkeyi aşan satış ağına sahip Şişecam,  “Küresel Mükemmellik” stratejisi doğrultusunda ve tüm ekosisteminin gelişimini  destekleyenkapsayacı bir yaklaşım ile büyüme yolculuğunu sürdürmektedir. Şişecam, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile uyumlu ve entegre olarak hayata geçirdiği Care For Next stratejisi ile gezegeni korumak, toplumu güçlendirmek ve yaşamı dönüştürmek için sorumluluk almakta, tüm deneyim ve yetkinliklerini her alanda sürdürülebilir gelişim için kullanmaktadır.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sisecam-zerobuild-forumunda-duzcam-urunlerinin-cevreye-katkisini-anlatti_189943.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!