Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Sit Alanı ve Koruma Bölgesinde ÇED Gerekli Değil

Marmaris’te arkeolojik sit alanı ve özel çevre koruma bölgesi içerisinde kalan Karacasöğüt’te tekne bağlama iskelesi kapasite artırımı projesi için ‘ÇED gerekli değildir’ kararı alındı.

yapi.com.tr
Sit Alanı ve Koruma Bölgesinde ÇED Gerekli Değil

Ülkenin en kıymetli sahillerinin ihalesiz olarak verildiği MUÇEV, gözünü arkeolojik sit alanı ve özel çevre koruma bölgesine dikti. Şirket, Muğla Marmaris’te arkeolojik sit alanı ve özel çevre koruma bölgesi içerisinde kalan Karacasöğüt’te tekne bağlama iskelesi kapasite artırımı projesi için inşaata başladı.

BirGün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre; proje için Muğla Valiliği tarafından 24 Eylül 2020’de ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir’ kararı alındı. Marmaris Belediyesi, 60 yat bağlama kapasitesine sahip olan iskelenin 187 yat kapasitesine çıkarılmasının ÇED sürecine tabi yat limanları kapsamında incelenmesi gerektiğini belirterek Muğla İdare Mahkemesi’nde dava açtı.

MUÇEV ruhsatı alır almaz bölgede proje çalışmalarına başladı. Bölge halkı, dava sürerken projenin başlamasına tepki gösterdi.

Marmaris Kent Konseyi Başkanı Ufuk Beytekin konu hakkında verdikleri dilekçeler sonrasında Marmaris Belediyesi’nin dava açtığını, fakat davacı belediyenin şirkete ruhsat verdiğini söyledi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sit-alani-ve-koruma-bolgesinde-ced-gerekli-degil_187640.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!