Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Deniz Dolgusu için ÇED Gerekli Değil

Rize Şehir Hastanesi için yapılmak istenen deniz dolgusu projesine ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verildi. Dolgu için yaklaşık 8 milyon ton taş kullanılacak. Bu nedenle bölgede yeni taşocaklarının açılacağı tahmin ediliyor.

yapi.com.tr
Deniz Dolgusu için ÇED Gerekli Değil

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından Rize Şehir Hastanesi için yapılmak istenen dolgu alanına çevresel etki değerlendirme (ÇED) gerekli değildir kararı verildi. 340 bin metrekarelik denizin doldurulacağı projede 7 milyon 700 bin ton taş kullanılacak.

BirGün’den Gökay Başcan’ın haberine göre; Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Rize Merkez’de yapılmak istenen şehir hastanesinin deniz dolgusu projesine onay verdi. Proje dosyasında yer alan bilgilere göre, 425 milyon 324 bin lira maliyeti olacak projeyle denizi betonla kapatacaklar.

ÇED İzin Alanı büyüklüğü yaklaşık 41,36 hektar olan projeye en yakın konut 130 metre uzaklıkta bulunuyor. Alanın hemen güneyinde ise Karadeniz Sahil Yolu bulunuyor.

Dosyada yer alan bilgilere göre, projenin bölgeye vereceği zarar, üstlenici firmanın insafına bırakılmış durumda. Faaliyet alanında çalışma sırasında meydana gelebilecek atıklar, yaban hayvanlarının ve bitki türlerinin yaşam alanlarını olumsuz yönde etkileyip ölümlerine yol açabileceği için atıkların çevreye rastgele atılmayacağı taahhüt ediliyor. Ayrıca çalışma yapılacak alanda çamur ve benzeri atıkların denize karışmaması için her türlü önlemin alınacağı iddia ediliyor. Yine dosyada yer alan bilgilere göre, çalışma esnasında tozumayı engellemek için 8 bin 840 metreküp su kullanılacak.

Yeni taşocakları yolda
7 milyon 700 bin ton taşın nereden temin edileceği ise belirsiz. Hammaddenin temini için yeni açılması olası taşocakları bölgede başka bir ekolojik yıkıma neden olacak. Dosyada dolgu malzemesinin teminine ilişkin şu ifadeler yer alıyor: “Dolgu malzemesinin temin edileceği ocaklar henüz tespit edilmemiş olup, projenin inşaat öncesi dolgu malzemesinin temin edileceği ocakların tespiti yapılacaktır.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/deniz-dolgusu-icin-ced-gerekli-degil_188250.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!