Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Socar: BTC Tehdit Altında Değil

Azerbaycan Petrol Şirketi Socar, Gürcistan ve Acaristan arasındaki sınır geriliminin Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı’nın inşaatını tehdit etme

NTV-MSNBC



b>Azerbaycan Petrol Şirketi Socar, Gürcistan ve Acaristan arasındaki sınır geriliminin Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı’nın inşaatını tehdit etmediğini açıkladı.

Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR’ın Başkan Yardımcısı Hoşbeht Yusifzade, Gürcistan’da yaşanan olaylara değinerek, “Gürcistan ile Acaristan özerk bölgesi arasındaki krizin Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) inşaatına bir tehlikesi olmadığını” söyledi. Yusifzade, yaptığı açıklamada, BTC çalışmalarının planlandığı gibi sürdüğünü belirterek, Bakü’nün ve Batılı şirketlerin bu konuda endişelerinin olmadığını kaydetti.

TÜM PETROL POTİ’YE GÖNDERİLEBİLİR
“Gürcistan güzergahı ile taşınan petrolün yüzde 80’inin Poti, yüzde 20’sinin de Batum limanıyla dünya pazarına ulaştığını” belirten Yusifzade, durumun daha da gerginleşmesi halinde tüm petrolün Poti limanına gönderileceğini ifade etti.
Azerbaycan hükümetindeki kaynaklardan Rusça yayınlanan “Eko” gazetesine verilen bir demeçte ise, Poti limanındaki terminalin Azeri petrolünün tümünü kabul edebilmeyeceği durumunda Bakü-Novorossiisk (Rusya) hattına daha çok petrol pompalanabileceğini belirttiler.
Azerbaycan’ın 2003 yılında Batum limanıyla dünya pazarına 8.77 milyon ton petrol taşındığı belirtilirken, bu yılın ocak ayında ise bu limana 574 bin ton petrol ulaştırıldığı kaydediliyor. Batum terminalinin ayrıca, yılda 15 milyon ton petrol alma kapasitesine sahip olduğu bildiriliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/socar-btc-tehdit-altinda-degil_9889.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!