Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Söğüt'te 6 Milyar Dolarlık Altın Tespit Edildi

Bilecik'in Söğüt ilçesinde çıkarılacak 6 milyar dolar civarında değere sahip 3,5 milyon onsluk kaynağın, ülke ekonomisine ve bölge istihdamına katkı sağlaması bekleniyor.

yapi.com.tr/AA
Söğüt'te 6 Milyar Dolarlık Altın Tespit Edildi

Bilecik'in Söğüt ilçesinde, Gübretaş'a ait sahada 3,5 milyon onsluk altın kaynağı tespit edilmesi kentte memnuniyetle karşılandı. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ve Gübretaş Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Poyraz'ın duyurduğu gelişme, ilçe halkını da heyecanlandırdı.

6 milyar dolar civarında değere sahip altın kaynağı olduğu açıklanan maden sahası, yeni Eskişehir Yolu bölgesinde yer alıyor. Dünyanın sayılı maden alanlarından biri olarak tarihe geçmesi beklenen rezervin, milli ve yerli kaynaklarla Tarım Kredi ve Gübretaş iş birliğiyle Maden A.Ş. tarafından 2 yıl içinde çıkarılması için çalışmalara başlanacak.

"Söğüt, tarih açısından çok özellikli bir bölge"
Bilecik Valisi Bilal Şentürk, yaptığı açıklamada, bu gelişmenin kendilerini heyecanlandırdığını söyledi. Müjdeli haberi Fahrettin Poyraz'ın verdiğini belirten Şentürk, Söğüt'ün tarih açısından çok özellikli bir yer olduğunu hatırlattı.

İlçe için "Yer üstü olduğu gibi yer altı da geçmişi de geleceği de çok parlak." ifadesini kullanan Şentürk, şöyle konuştu: "Çok önemli bir rezerv. Bilecik'te maden çeşitliliği vardı ama özellikle altın konusunda bu kadar zengin bir rezervin olması bizi çok mutlu etti. Bunun oluşturacağı istihdam, ülke ekonomisine sağlayacağı katkı ve dolaylı katkıları hesaba kattığı zaman bölgemiz açısından çok önemli bir gelişme."

http://www.yapi.com.tr/haberler/sogutte-6-milyar-dolarlik-altin-tespit-edildi_183382.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!