Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Susuzluğa "Su Orucu" Kampanyası!

Burdur bölgesi ve hatta Türkiye’nin ekolojik yapısı için çok önemli bir yeri olan ve son 25 yıldır uygulanan yanlış ekim ve sulama politikaları nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Burdur Gölü için Lisinia Doğa, Göle Yas Belgesel ekibi ve Göle Hayat Derneği harekete geçti.

yapi.com.tr
Susuzluğa "Su Orucu" Kampanyası!

Gerekli önlemlerin hemen alınmaması halinde Burdur Gölü’nün 20 yıl içinde tamamen yok olacağına dikkat çekmek için 27 Eylül’de herkesi ‘Göle Yas’ buluşması ve ‘Su Orucu’ yapmaya davet eden Lisinia Doğa, Göle Yas Belgesel ekibine ve Göle Hayat Derneği’ne çok sayıda sanatçı da destek veriyor.

‘Susuzluk korku filmini aratmayacak’

DHA'nın haberine göre, “Kuruyan Burdur Gölü için tehlike çanları çalmıyor artık, Göle Yas başladı” söylemiyle yola çıkan ekip, bu yıl Burdur Gölü’nün olduğu bölgede çeşitli etkinliği düzenliyor. Etkinliğin ilk bölümünde 24 Ağustos’ta Derviş Ziya Azazi ve Göl Dostları grubu ile 5 Eylül’de ise Arpanatolia Grubu ve Balerin Deniz Kılınç ile gölde müzik ve dans performansları gerçekleştirildi. İkinci bölüm ise 27 - 28 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek. ‘Kuruyan gölün şenliği olmaz yası tutulur’ söylemiyle 27 Eylül’de Burdur Gölü Lisinia Proje alanında 1 günlük SUORUCU kampanyası başlayacak ve 28 Eylül’de bir gün önce tüketilmeyen sular Burdur Gölü Halk plajından büyük bir katılım ile göle dökülecek.

Gölün hızla yok olması nedeniyle toplu bir yas töreni yapılacağını dikkat çeken Lisinia Doğa Genel Koordinatörü Veteriner Hekim Öztürk Sarıca; gölün her yıl dikey olarak 1 metreden fazla çekildiğini bu hızla 20 yıl içinde tamamen yok olacağını belirtti. “Burdur Gölü’nün kurumasıyla birlikte Burdur Gölü havzasında tarım yapılamayacak. İçme suları tükenecek ve hatta tüm dünyadaki temiz su kaynaklarının tükenişine ve milyonlarca insanı bekleyen susuzluğa şahit olacağız” dedi.

‘Susuzluğu test edeceğiz’

Buluşmaya çok sayıda sanatçının da destek verdiğini ifade eden Göle Hayat Derneği Başkanı, Yönetmen Mehmet Şafak Türkel ise “Biz tutacağımız bu iki günlük yasın yalnızca şehir sınırlarını değil ülke sınırlarını da aşacak bir toplu uyanışı tetiklemesini hedefliyoruz. Bir günlüğüne de olsa susuzluğu anlamak için susuz kalmayı deneyimleyelim istiyoruz. Yalnızca su içmemek değil, evinizde, tarlanızda, mutfağınızda yani yaşamınızın her anında su kullanmamak için çaba gösterin. Ve bu su orucunu kendinize zarar vermeyecek sınıra kadar sürdürün. 1 saat de olsa 24 saat de olsa susuzluğu tecrübe edin” diye konuştu.

Sosyal medya üzerinden SUORUCU kampanyası

Sosyal medyada www.facebook.com/golehayat - www.facebook.com/projelisinia adresi üzerinden SUORUCU kampanyasının yürüdüğünü ifade eden Lisinia Doğa Koordinatörü Öztürk Sarıcı, projeye Türkiye’den olduğu kadar yurtdışından da destek geldiğini kaydetti. SUORUCU’na İstanbul’dan destek veren Küresel Çevre Derneği gönüllülerinin de 28 Eylül’de tüketmedikleri sularını Yalova Gölü’ne dökeceklerini söyleyen Sarıca, şöyle konuştu: “Burdur Gölü için mücadele edenler olarak tüm dünyadan suları için mücadele edecek yüreği olan gönüllüleri 27 Eylül’de bir gün sürecek su orucu eşliğinde Göle Yas etmeye davet ediyoruz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/susuzluga-su-orucu-kampanyasi_124782.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!