Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tabakhane'de Yıkımlar Sürüyor

Trabzon Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar son sürat devam ediyor.

yapi.com.tr
Tabakhane'de Yıkımlar Sürüyor

Tokihaber'in haberine göre, toplam 688 binanın kamulaştırılacağı Tabakhane'de bugüne kadar 535 binanın kamulaştırılması tamamlanırken, 312 binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hak sahiplerine bugüne kadar 112 milyon 563 bin TL ödeme yapıldı.

TOKİ ile ortaklaşa yaptıkları Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kamulaştırma ve yıkımların büyük bir hızla devam ettiğini belirten Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Trabzon uyguladığı kentsel dönüşüm projeleri ile bir Türkiye örneği olmuştur" dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu, "Kentsel dönüşüm projeleri ile Trabzon'un çehresini değiştiriyoruz. Trabzon'un birçok yerinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam etmekte. Kamulaştırmaların ve yıkımların devam ettiği Tabakhane bölgesinde de vatandaşlarımızın iyi niyeti ile çalışmalar hızlı bir şekilde sürdürülmekte. Özellikle Zağnos ve Tabakhane Vadileri kentsel dönüşüm projelerinin bitirilmesiyle kentimizin iki önemli vadisini tekrar eski kimliğine kavuşturacağız. Çarpık yapılaşmadan önce mandalina, portakal, nar ve incir bahçesi olan bu iki önemli vadimiz ayrıca kentimizin nefes borularıdır. Dönüşümlerin tamamlanmasıyla bu bir anlamda kentin nefes borularını da açmış olacağız. Proje tamamlandığında Trabzon'un yeni yaşam alanlarından biri olacak Tabakhane Vadisi aslına dönecek" ifadelerini kullandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tabakhanede-yikimlar-suruyor_117034.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!