Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Emsal Yok Yıkım Var

Ankara, Kennedy Caddesi’ndeki Akarsu Apartmanı, 21 Temmuz’dan sonra 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında yıkılacak. Kat malikleri, yasanın kesin maddelerle yapıldığını belirterek, “İtiraz edemiyoruz, bu konuda emsal yok. Kanuni haklarımızı arayamıyoruz” diyerek isyan etti.

yapı.com.tr
Emsal Yok Yıkım Var

Hürriyet'ten Oğuz Demir'in haberine göre, Kennedy Caddesi 10 Numaralı Akarsu Apartmanı sakinleri 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un kendilerini mağdur ettiğini savundu. Apartman sakinleri, yasada boşluk olduğunu ve art niyetli kişilerin binanın yıkılması için bu boşluktan faydalandığını aktardı. Yasaya göre, kat maliklerinden sadece bir kişinin başvurusuyla binayla ilgili risk tespiti yaptırılabildiğini aktaran apartman yöneticisi Aylin Pamir, “Başvurunun kat maliklerinin ortak kararıyla yapılmasından yanayız” derken, kat maliklerinden Özgül Sürmen de, “Maddeler arasında ‘kanun gereğince ayni ve şahsi hak sahiplerinin idari yargı mercilerinde yürütmenin durdurulmasını talep etme hakları bulunmamaktadır’ diyor. Yasanın maddeleri elimizi kolumuzu bağlıyor” açıklamasında bulundu.

Ortak başvuru yapılmalı

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’a göre bir kişinin başvurusuyla bile risk tespiti yaptırılabildiğini aktaran bina yöneticisi Aylin Pamir, “Bir kişinin isteğiyle diğer bütün kat malikleri mağdur edilebiliyor. Biz yasaya karşı değiliz fakat kat maliklerin ortak kararıyla başvuru yapılmasından yanayız. Bu hiç etik değil. Yasanın böyle bir boşluğu var ve bu boşluk diğer kat maliklerini mağdur etti. Yasa iyi niyetli olarak çıkarılsa da art niyetli insanlar tarafından bu boşluğu kullanılarak insanlar mağdur ediliyor. Süreç çok hızlı ilerlediği için iki ayağımız bir papuca girdi. 21 Temmuz’da binayı boşaltmamız gerekiyor. Hem bu yasanın şokunu yaşadık, hem de taşınacak ev arıyoruz” dedi.

Maddeler elimizi bağlıyor

Yasanın itiraz hakkı tanımadığını belirten kat maliklerinden Özgül Sürmen ise şunları söyledi: “Hakkımızı savunamıyoruz, maddeleri elimizi kolumuzu bağlıyor. Maddeler arasında, ‘6036 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun gereğince ayni ve şahsi hak sahiplerinin idari yargı mercilerinde yürütmenin durdurulmasını talep etme hakları bulunmamaktadır’ deniyor. Hakkımızı savunmak için avukat bulamıyoruz. Avukatlar, herşeyin yasalara uygun olarak yapıldığını söylüyor. Fakat yasalardaki boşluklar dolayısıyla mağdur olduk. Yasadaki bu boşluğun bir an önce ilgililer tarafından düzeltilmesi gerek.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/emsal-yok-yikim-var_121612.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!