Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tagliabue, Kentli İnsanın Mutluluğu Üzerine Kurulu 'Zihinsel Peyzajları'nı Anlattı

EMBT Studio'nun kurucu ortağı, ünlü İtalyan mimar Benedetta Tagliabue, “Zihinsel Peyzajlar” (Lanscapes of the Mind) başlıklı sunumuyla 27 Ekim 2011 Perşembe akşamı Yapı-Endüstri Merkezi'ne konuk oldu. Siemens Ev Aletleri ana sponsorluğunda gerçekleşen konferansta; İskoçya Parlamento Binası, Hamburg Hafencity Limanı, Santa Caterina Pazaryeri, Expo

yapi.com.tr
1 Tagliabue, Kentli İnsanın Mutluluğu Üzerine Kurulu 'Zihinsel Peyzajları'nı Anlattı

EMBT mimarlık ofisinin kurucu ortağı, ünlü İtalyan mimar Benedetta Tagliabue, “Zihinsel Peyzajlar” (Lanscapes of the Mind) başlıklı sunumuyla 27 Ekim 2011 Perşembe akşamı Yapı-Endüstri Merkezi'ne konuk oldu.  

Siemens Ev Aletleri ana sponsorluğunda gerçekleşen konferansta; İskoçya Parlamento Binası, Hamburg Hafencity Limanı, Santa Caterina Pazaryeri, Expo Shanghai 2010 İspanyol Pavyonu gibi önde gelen projelerinin tasarım sürecini dinleyiciler ile paylaşan Tagliabue, kentlilerin yaşamında önemli bir yere sahip kamusal alanları, en mahrem yapılara bile nasıl entegre ettiğini gösterdi.


Konferans öncesinde söz alan Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Hasol, 29 Kasım günü Farshid Moussavi'nin de YEM'e konuk olacağını hatırlatarak; "İki önemli konuğumuz da kadın. Ülkemiz kadınlarının da başarılı işlere imza attığını düşünüyorum. Bugünkü Tagliabue ve onu izleyen Moussavi konferansını da çok önemli görüyorum" dedi.



Hasol'un ardından açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüdeki yerini alan Siemens Ev Aletleri Halkla İlişkiler Yöneticisi Demet Kaptanoğlu da, sıradışı projeler gerçekleştiren Benedetta Tagliabue'yi dinleyicileriyle buluşturmaktan duydukları sevinci dile getirerek, YEM işbirliğinde düzenlenen "Sürdürülebilir Mimarlık" konferans dizisine katkı sağlamanın , her boyutuyla sürdürülebilir çözümler üreten Siemens için anlamlı bir katkı olduğunu vurguladı.


"Proje pişirmeyi seviyoruz"

"Zihinsel peyzajlar" başlıklı sunumuna geçmeden önce, ikinci kez İstanbul'da bulunmanın kendisi için büyük bir anlam taşıdığını belirten Benedetta Tagliabue, 11 yıl önce kaybettiği eşi ve iş ortağı Enric Miralles ile çıktıkları Karadeniz gezisinin başlangıç noktası olan kente yeniden ayak basmaktan çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Mimarlık pratiği EMBT'yi ve burada çalışanları, proje "pişirmeyi" ve seyahat etmeyi seven zanaatkârlar olarak tarifleyen Benedetta, sunumuna İskoçya Parlamento Binası ile başladı.


Karmaşıktan hoşlanmadıklarına dikkat çeken İtalyan mimar, kentte pek çok şey yaşandığını, binanın da bunu yansıtacak şekilde tasarlandığını söyledi. Parlamento binasını güzel bir bahçeye kavuşturarak, halkı içeri alan erişilebilir bir yapıya imza attıklarını ekleyen Benedetta, gemiye benzettiği müzakere salonunun, aynen bir geminin içinde olduğu gibi hiçbir yere hiçbir ulusa ait olmama hissi yaratarak, insanlara kendini evinde hissettirdiğini vurguladı.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4
http://www.yapi.com.tr/haberler/tagliabue-kentli-insanin-mutlulugu-uzerine-kurulu-zihinsel-peyzajlarini-anlatti_89549.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Farklı coğrafya ve kültürlere ait, farklı bir eğitimden geçmiş, mesleğinde güzel tecrübeler ve uygulamalar yapma fırsatı edinmiş meslektaşlarımızı yakından, kendi yorum ve yaklaşımları ile dinlemek çok güzel bir deneyim. buna vesile olan kurumlara ve kişilere, sevgi ve saygıyla minnettarlık duymalıyız. Bu dönemin öğrencileri, (elbette istifade eden ve etmek niyetinde olan kardeşlerimiz) çok şanslı oldukarını ve eğitimlerini besleyecek ve kendi geldikleri noktada bilgi ve sosyal gelişmelerini harmanlayacak güzel ve zengin bir çevreye ve veri kaynaklarına sahipler. emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler, istifade eden tüm meslektaşlarım ve kardeşlerim adına... YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!