Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tamam mı, Devam mı?

Bu güne kadar defalarca kriz yöneten inşaat sektörü, bu krizde de kendi dengesini bulmaya çalışıyor. Bazı şirketler önceki yıllara oranla daha küçük ve butik konut projelerine yönelirken bazıları yeni yılı önceki yıllarda başladığı projeleri tamamlamakla geçirmeyi yeğliyor. Bazıları ise günün şartlarına uygun, ucuz konut projelerini öne alarak

Milliyet EMLAK
Tamam mı, Devam mı?

/P>

Ari Duek - Doğa Gayrimenkul Ortağı: 'İş programımızda bir değişiklik yok'

"İş programlarında herhangi bir değişiklik bulunmuyor. 2009'da başlayacak olan projelerimiz söz verilen tarihlerde başlayacak ve teslim edilecek."

Serdar İnan - İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı: 'Krizde yola devam eden kazanır'

"Biz krizlerde yoluna devam eden bir şirketiz, krizi eğer doğru yönetirseniz bir zararı dokunmayacağına inanıyorum. Neticede krizden dolayı satışlar azalıyor ancak maliyetlerde azalıyor, eğer yola devam etmez iseniz düşen maliyetlerden faydalanamıyorsunuz."

Cem Dolunay - Efektif Gayrimenkul Genel Müdürü: Efektif Gayrimenkul 2009'da hedef büyütüyor

"Efektif Gayrimenkul 2009 yılına hedef büyüterek giriyor ve küresel kriz etkisiyle ertelenen bir projesi bulunmuyor. Şirketimiz 2009 yılında projelerine başlayacağı arsaları da hazırlamış bulunuyor. Bu girişim ve yatırımların arkasında tabii ki şirketimizin öz kaynakları ile işleri yapıyor ve bölgeyi çok iyi tanıyor olmasının etkisi büyük. Bundan sonraki dönemlerde, özellikle 2010'a kadar geçecek 2 yıllık süreçte butik ve nitelikli projelerin üretim ve satışlarında problem olmayacağını söyleyebiliriz."

Emre Çamlıbel - Soyak Holding CEO Vekili : 'Krizde kurumsal firmalar öne çıkar'

"Kriz döneminde, şirketlerin daha yalın bir yönetim anlayışına geçmeleri gerektiğini ve daha az kaynakla daha fazla üretim planları yapmaları gerektiğini düşünüyoruz. Ancak, böyle bir dönemde kurumsal şirketlerin bu krizden daha da güçleneceğini, özellikle de gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren tecrübeli, kurumsal, finansal açıdan güçlü ve güvenilir konut firmalarının tercih edilmeye devam edeceğini söyleyebiliriz. Önemli olan, sektörde faaliyet gösteren şirketlerin, doğru yerlerde, doğru müşteri kitlesinin ihtiyaç ve beklentilerine cevap verebilecek doğru yatırımlar yapmalarıdır. Soyak olarak, 2008 yılında başladığımız projelerimizin tamamlanmasına planlarımız dahilinde devam ediyoruz."

Ayşegül Bensel - Pera GYO Genel Müdürü: 'Bazı yatırımlardan vazgeçtik'

"Başladığımız yatırımlarda devam ediyoruz ama küresel ekonomik kriz nedeniyle daha önceden inceleyip alma niyetinde olduğumuz bir takım arazi alımı veya yatırım planlarımızı erteledik. Kısacası yeni yatırım yapmıyoruz başlayan yatırımlarımıza devam ediyoruz."

Levent Eyüboğlu - Multi Turkmall CEO'su: 'Yabancı ortaklı projelerin akıbeti ocakta belli olacak'

"Yapımı devam eden Forum Kapadokya ve Forum İstanbul alışveriş merkezlerinin açılışlarını planlandığı gibi 2009'da gerçekleştireceğiz. Ayrıca yeni yılda Kayseri projemize ve Carrefour'dan aldığımız arazide planladığımız alışveriş merkezinin inşaatına başlayacağız. Kısacası Multi Turkmall olarak bizim 2009 planlarımızda bir değişiklik sözkonusu değil. Ancak büyük yabancı şirketlerle ortak yapmayı planladığımız bazı projelerimiz genel ekonomik şartlara göre şekillenecek. Özellikle Avrupalı bazı ortaklarımız kriz dolayısıyla finansman sıkıntısı çekebilir. Kriz dolayısıyla ertenme ihtimali olan projelerin akbeti ocak ayı içinde belli olacak. Bununla birlikte krizden bağımsız olarak bazı Anadolu illerindeki projeleri gereksiz rekabet yaratmamak için erteleyebiliriz."

Ali Ağaoğlu - Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı: 'Eski satış rakamlarını beklemiyorz'

"Önümüzdeki yıl, geçmiş yıllarda yakaladığımız satış grafiğini yakalamayı hedeflemiyoruz ama yatırımlarımıza devam ediyoruz, projelerimizi ertelemeyi kesinlikle düşünmüyoruz. Ağaoğlu olarak, doğru yerde, doğru zamanda, doğru fiyatlarla, doğru projeler yapmaya devam edeceğiz."

Ufuk Öztürk - Regnum Yönetim Kurulu Başkanı: 'Planımızı krize göre yapıyoruz'

"Küresel kriz tüm gayrimenkul sektörünü derinden etkiledi. Regnum olarak bizler de 2009 yılı projeksiyonlarımızı oluştururken, krizin önümüzdeki yıl da devam edeceğini öngörüyoruz. Tüm tedbirlerimizi de buna göre alıyoruz. Ancak buna rağmen, gerek Bodrum’daki Escana, gerekse İstanbul Koşuyolu projemizin zamanlamasında erteleme veya öne alma sözkonusu değil. Aynı şekilde, inşaatı devam eden Astrum Towers projemiz de, söz verildiği gibi Mayıs 2009’da sahiplerine teslim edilecek."

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/tamam-mi-devam-mi_65868.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!