Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tanıl Küçük'ten 'Sanayi Kongresi' Yorumu

İSO Başkanı Tanıl Küçük, ''Dünyanın gidişine yön veren dalga bize, inovatif, rekabet gücü ve büyüme potansiyeli yüksek bir ekonomi için, ARGE ve teknoloji geliştirme yanında, kentleşmeye, iyi işleyen kurallar sistemine, bireyin önünü açmaya ve ille de eğitime, daha çok önem vermek gerektiğini söylüyor'' dedi.

yapi.com.tr / AA
Tanıl Küçük'ten 'Sanayi Kongresi' Yorumu

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, ''Dünyanın gidişine yön veren dalga bize, inovatif, rekabet gücü ve büyüme potansiyeli yüksek bir ekonomi için, ARGE ve teknoloji geliştirme yanında, kentleşmeye, iyi işleyen kurallar sistemine, bireyin önünü açmaya ve ille de eğitime, daha çok önem vermek gerektiğini söylüyor'' dedi. Küçük, Sanayi Kongresinin kapanışında yaptığı konuşmada, bu yıl 10.'su gerçekleştirilen kongrede, en önemli kavram olarak inovasyonun öne çıktığını, konuşmacıların inovasyonun, özellikle gelişmiş ekonomilerde, büyümedeki yüksek payını ve inovasyona giden yolda da, ARGE ve teknoloji geliştirmenin önemini çeşitli vesilelerle dile getirdiklerini söyledi.
    
Bunun yanı sıra, konuk konuşmacı Profesör Paul Romer'in, büyümede, ARGE ve teknoloji geliştirme kadar önemli olabileceğini söylediği iki konuyu özellikle öne çıkarmasının dikkat çekici olduğunu ifaden eden Küçük, şöyle devam etti:
    
''İyi işleyen bir kurallar sistemi oluşturmak ve nüfusa beceri kazandırmak... Evet, iyi dizayn edilmiş, iyi işleyen ve tam anlamıyla uygulanan kurallar, bir toplumda, hayatı kolaylaştırıyor ve belki daha da önemlisi, verimliliği ve netice olarak da, milli geliri artırmaya önemli katkıda bulunabiliyor. Esasen, nüfusa beceri kazandırma ve daha geniş anlamda eğitim konusu, hemen hemen tüm oturumlarımızda, önemle gündeme geldi. Okul eğitimi yanında, işyeri eğitimi, işyerlerinde deneyim kazanma, işyeri okul bağlantısı kurma gerekliliği özellikle vurgulandı. Öte yandan, kongremizde yapılan tespitlerde şunu gördük ki, yaşadığımız dönemin en önemli özelliklerinden biri, bilgi teknolojilerindeki gelişmenin, bilhassa da internetin sonucu olarak, bağlantı imkanının son derece artmış olmasıdır. Özellikle, bireylerin birbirleriyle bağlantılı hale gelmesi, fikirlerini değiş tokuş edebilme imkanı bulması, inovasyon şansını da artırmaktadır.''

Kongrede yapılan, günümüze ilişkin bir diğer önemli bir tespitin de, dünya nüfusunun büyük çoğunluğunun tarihte ilk kez, kırsal bölgeler yerine şehirlerde yaşıyor olması olduğunu dile getiren Küçük, ''Şehirler, insanlar arasındaki bağlantı imkanının ve dolayısıyla da, inovasyon ve ekonomik büyüme potansiyelinin en yüksek noktaya ulaştığı, cazibe merkezleri olarak karşımıza çıkıyor. Bir sonuç çıkarmak gerekirse, dünyanın gidişine yön veren dalga bize, inovatif, rekabet gücü ve büyüme potansiyeli yüksek bir ekonomi için, ARGE ve teknoloji geliştirme yanında, kentleşmeye, iyi işleyen kurallar sistemine, bireyin önünü açmaya ve ille de eğitime, daha çok önem vermek gerektiğini söylüyor'' değerlendirmesini yaptı. Küçük, tüm bunları yaparken, bir yandan da ekolojik tehditleri unutmamak, çevreyi ve sürdürülebilir büyüme ve kalkınma hedefini merkeze almak gerektiğinin altını çizdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tanil-kucukten-sanayi-kongresi-yorumu_90092.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!