Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tarkett,“Döngüsel Ekonomi 100” Programına Katılıyor

Yenilikçi zemin kaplamaları ve spor yüzey çözümleri alanında öncü markalardan olan Tarkett, Ellen MacArthur Vakfı tarafından 8 Şubat 2013 tarihinde başlatılan "Döngüsel Ekonomi 100" programına katılan ilk şirketlerden birisi oldu.

yapi.com.tr
Tarkett,“Döngüsel Ekonomi 100” Programına Katılıyor

Programla, malzemelerin döngüsel olarak yeniden kullanılmasını ve dünya kaynaklarının korunmasını amaçlayan döngüsel ekonominin gelişmesini destekleyen 100 şirketten oluşan bir ağ oluşturmak olarak hedefleniyor.  

Tarkett Group CEO'su Michel Giannuzzi konuyu “Tarkett, sürdürülebilirlik stratejisinin bir parçası olarak, eko-yenilik konusuyla birkaç yıldır yakından ilgileniyor. Amacımız, kullanım ömrü sonunda ya tekrar kendi üretimimizde ya da diğer sektörlerde yeniden kullanılabilecek ürünler geliştirmek. Bunun için 1957 yılından beri öncülük ettiğimiz geri dönüşüm konusundaki deneyimlerimizden faydalanıyoruz. Bu programa dâhil olarak, en başarılı uygulamalar konusunda fikir alışverişi yapabilecek, sürdürülebilir ve sorumlu bir ekonomik model geliştirme yolunda ilerlemeye devam edebileceğiz” şeklinde açıklıyor.

2011 yılında Tarkett, özellikle sağlığı ve çevreyi daha iyi koruyan malzemelerle ekolojik yapıyı destekleyen Cradle-to-Cradle yaklaşımını benimsedi. Ürün formülasyonu ve üretim sürecinin iyileştirilmesi konularında yapılan yoğun çalışmalar sayesinde, Tarkett ürün yaşam döngüsünün her adımında önemli sonuçlar elde edildi. Yapılan çalışmalar ise eko-konsept, üretim, kullanım ve geri dönüşüm bağlamında aşağıdaki gibi sıralanıyor;

Eko-konsept

• Üç ürün serisi Cradle-to-Cradle sertifikasına hak kazandı.

• Önemli miktarda geri dönüştürülmüş malzemeden üretilen pvc ürünleri ve yüzde 100 geri dönüştürülebiliyor.

Üretim

• Özellikle üretim tesislerinin yarısına kurulmuş olan kapalı döngü su devreleri sayesinde, 2010 - 2012 yılları arasında su tüketimi yüzde 24 oranında azalttı.

• Bazı tesislerde biyo-kütle kullanan enerji üretim sistemlerinin uygulamaya konmasını içeren endüstriyel gelişmeler sayesinde, 2010 - 2012 yılları arasında enerji tüketimi yüzde 5 oranında azaldı.

• 2010 - 2012 yılları arasında, atık hacmi yaklaşık yüzde 20 oranında azaldı.

Kullanım

• 2011’den beri, vinil zemin kaplamaları ürün yelpazesinin bir kısmının Uçucu Organik Bileşen (VOC) emisyon düzeyleri Avrupa yönetmelikleri tarafından belirlenenden on kat daha düşük düzeyde ve iç mekan hava kalitesinin iyileştirilmesine yardımcı oluyor.

Geri dönüşüm

• Fransa ve İsveç (ReUse - Yeniden Kullanım programı) ile, ABD'de (ReStart-Yeniden Başlatma ve Infinity-Sonsuzluk Girişimleri), döşeme sonrası ve tüketici tarafından elden çıkarılmış ürünlerin toplanma ve geri dönüşüm döngüsü kuruldu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarkett-dongusel-ekonomi-100-programina-katiliyor_105122.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!