Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Tarlabaşı’nda “Büyük Dönüşüm”

Beyoğlu'ndaki kentsel dönüşümün üç ayağından biri olan Tarlabaşı'nda, 20 bin metrekarelik alanda 9 yapı adasında çalışmalar sürüyor.

yapi.com.tr
  • Tarlabaşı’nda “Büyük Dönüşüm”
  • Tarlabaşı’nda “Büyük Dönüşüm”
  • Tarlabaşı’nda “Büyük Dönüşüm”
  • Tarlabaşı’nda “Büyük Dönüşüm”
  • Tarlabaşı’nda “Büyük Dönüşüm”

Tarlabaşı’nda bina, sokak ve altyapı yenileme çalışmaları kapsamında 210'u tescilli sivil mimarlık örneği toplam 278 bina yenilenecek. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ihalesi 16 Mart 2007'de gerçekleşen ve GAP İnşaat tarafından yapılan yenileme çalışmalarının devam ettiğini, bölgenin daha modern şartlara kavuşacağını iddia etti. Tarlabaşı'nda ortalama 100-150 yıllık binalarla karşılaştıklarını, bunların bakımsız olduğunu ifade eden Demircan, şunları kaydetti: "Diğer yandan da yaşadığımız hayatın talepleri var. Otoparklar, iç hacimler, bir konuttan, bir ticarethaneden, bir esnaflıktan asgari olarak beklediğimiz iç alanlar var. Bütün bunları alt alta koyup hem tarihi hem de şehrin silüetini koruyacaksınız, fonksiyonlarını da günün şartlarına uyumlu hale getireceksiniz. Yani zoru başaracaksınız. Bu bakış açısıyla Tarlabaşı'nda total olarak 300'e yakın binada bir operasyon yapılıyor."

"Salt inşaat olarak bakılmıyor"

Demircan, çalışmalara salt bir inşaat olarak bakılamadığını belirterek, "Çünkü binalardan bazıları aynen korunurken bazılarının cephe korumaları yapılıyor" diye konuştu.Türkiye'nin son 10 yılda çok büyüdüğüne ve zenginleştiğine vurgu yapan Demircan, şunları kaydetti:"Asıl hedefimiz bu tarz çalışmaları vatandaş eliyle yapmak ve dönüştürmektir. Ama böyle dönüşüm çalışmalarında bir çıkmaza giriliyorsa, öncülüğümüzü gerektiriyorsa o zaman daha fazla müdahil oluyoruz. Kentlerin daha yaşanabilir hale gelmesi, yapılarının buna göre dizayn edilmesi gerekiyor. Bu konu, belediyelerin en önemli görevleri arasına girdi. Bu anlamda şehrin gelecek vizyonunu tayin edecek organizasyonların belediye eliyle yürütülüyor olması lazım çünkü imar planlama yetkisi belediyelerdedir. Ama bu makro planlamaları yapmanın yanı sıra gerektiğinde Tarlabaşı'nda olduğu gibi işin içine girip, detaylarına nüfuz edip bire bir yürütücü noktasına gelinmesi gerekiyorsa bunu da yaparız."

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarlabasinda-buyuk-donusum-_107994.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!