Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Tavuk Adası'nda Neler Oluyor?

Tavuk Adası’nın Ruhsat İptali Davası Görüldü

Ayvalık Belediyesi’nin Dikran Masis’in Tavuk Adası’ndaki projesine verdiği ruhsatın iptali istemiyle açılan dava görüldü. Davada projenin kamu yararı taşımadığına vurgu yapıldı.

yapi.com.tr
Tavuk Adası’nın Ruhsat İptali Davası Görüldü

Ayvalık Belediyesi’nin, işinsanı Dikran Masis’in Tavuk Adası’ndaki turizm projesi için verdiği ruhsata ilişkin dava görüldü. Belediyenin aleyhine açılan davanın duruşması, Balıkesir 2. İdare Mahkemesi’nde yapıldı. BirGün'de yer alan habere göre; davaya bölge sakinleri ile yaşam savunucuları katıldı. Duruşmada bölge halkının Avukatı Ülkü Şahin ile Masis’in avukatı hazır bulunurken Ayvalık Belediyesi avukatları yer almadı. 

Projenin hem kamu yararına hem de Anayasa hükümlerine aykırı olduğuna dikkat çeken Avukat Ülkü Şahin, “Tabiat Parkı içinde olduğu için adanın temel mevzuatı Milli Parklar Kanunu’dur. Bu adadaki her türlü faaliyetin 2004 tarihli Uzun Devreli Gelişme Planı’na uygun olması gerekiyor. Bu projeye verilen ruhsat ve dayanak işlemlerin tamamı hem mevzuata hem de planın bütün hükümlerine aykırıdır. Burada verilecek karar, başta bu tabiat parkı olmak üzere, tüm tabiat parklarını etkileyecektir. Bu nedenle Tavuk Adası kırmızı çizgidir. Çünkü bu projenin hukuka aykırı bulunmaması, kanunun, planın ve Anayasa’nın yok sayılabileceği anlamına gelir” dedi. 

Davacılardan Ayşegül Ereğli Çelik de duruşmada şunları dile getirdi: “Ruhsat verilen bu adada doğal bitki örtüsü ve topografya kepçelerle, iş makinalarıyla yok edildi. Deniz doldurularak doğal kıyı çizgisi bozuldu ve deniz tabanı ekosistemine zarar verildi. Bu iki durum bile ruhsatın iptalini gerektirir. Tamamen ayrıcalıklı bir kesim için yapılan bu projede maalesef ki halkın yararı olmayacak. O güzeller güzeli Ayvalık peyzajı, ada üzerindeki o koca bina görüntüsü ile bozulacak.” 

Karar, ilerleyen günlerde açıklanacak. 

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tavuk-adasinin-ruhsat-iptali-davasi-goruldu_201712.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!