Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Teleferiğe de Yolcu Garantisi Verilecek

Afyon’da Afyonkarahisar Kalesi’ne yapılacak olan teleferik için ihaleye çıkılacak. İhaleyi alacak olan firmaya yılda 140 bin yolcu garantisi verilecek. Üstelik projenin tarihi dokuya zarar verip vermeyeceği bilinmiyor.

yapi.com.tr
Teleferiğe de Yolcu Garantisi Verilecek

Afyonkarahisar Belediyesi’nin ekim ayı meclis toplantısında, Afyonkarahisar Kalesi’ne yolcu garantili teleferik sistemi kurulması kararı alındı. Yılda 140 bin yolcu garantisi verilen proje için CHP’li ve İYİ Partili meclis üyeleri, “Teleferiğe karşı değiliz, yolcu garantisine karşıyız” diyerek ret oyu kullandı; ancak öneri oy çokluğuyla kabul edildi.

BirGün’den Berkay Sağol’un haberine göre; yıllık 140 bin yolcu garantisi verilen teleferiği ayda 11 bin 666 kişinin, günde ise en az 388 kişinin kullanması gerekiyor. 226 metre yüksekliğinde ve 701 basamağı olan kaleye teleferik yapılmasının, tarihi dokuya zarar verip vermeyeceği de belirsizliğini koruyor.

Kaleye ticari tesis de yapılacak
Meclis toplantısında, “Afyonkarahisar Kalesi Çevre Düzenleme Projesi” kapsamında bulunan teleferik alt istasyonu bölgesindeki günübirlik ve ticari tesislerin yapımı da kabul edildi. Hitit, Roma, Bizans ve Selçuklular döneminde savunma amaçlı kullanılan kalenin, proje kapsamında yapılacak olan ticari tesisler nedeniyle zarar görebileceği ifade ediliyor.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/teleferige-de-yolcu-garantisi-verilecek_187388.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!