Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TGÜB’ün Yeni Başkanı Levent Akgerman

1990 yılından bu yana faaliyet gösteren Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği (TGÜP), Haziran ayında gerçekleşen genel kurul toplantısı ile yönetim değişikliğine gitti. AKG Gazbeton Yönetim Kurulu Üyesi Levent Akgerman, TGÜB’ün Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi.

yapi.com.tr
TGÜB’ün Yeni Başkanı Levent Akgerman

2012-2014 döneminde görev alacak TGÜB’ün yeni yönetiminin hedefleri konusunda bilgi veren Levent Akgerman, "TGÜB olarak öncelikli amacımız; gazbeton ürününü doğru şekilde tanıtmak, anlatmak ve kullanımını yaygınlaştırmak olacak. Geçmişte statik bir yapıya sahip olan TGÜB’ün daha dinamik bir yapıya çevrilmesini sağlamak ve bu çerçevede her alanda etkinliğini artırmak istiyoruz. Bu amaçla da önümüzdeki süreçte sektör içinde daha profesyonel ve etkin bir rol alacağız" dedi.

"Kentsel Dönüşüm Yasası'yla yapılacak yeni yapılarda gazbeton kullanım oranı mutlaka artmalı"

Gazbetonun, hafifliğiyle binaların yükünü azaltarak, deprem güvenliğini arttıran ve yangın emniyeti ile hayat kurtaran bir yapı malzemesi olduğuna dikkat çeken Akgerman, “Türkiye deprem kuşağında yer alan bir ülke. Var olan bu gerçeği kabullenmek ve binalarımızı buna göre tasarlamak durumundayız. Kentsel Dönüşüm Yasası ile birlikte gerçekleştirilecek yeni yapılarda gazbeton kullanım oranının mutlaka arttırılması gerekiyor. Bunu öncelikle can güvenliğimiz, sonrasında ise ekonomik kayıplara uğramamak için yapmalıyız” dedi.

"Amacımız gazbeton kullanım oranını yüzde 30-35'lere çıkarmak"

Gazbetonun, binaların inşaat aşamasında maliyetleri önemli ölçüde azalttığını ve zaman avantajı sağladığını belirten Levent Akgerman, gazbetonun sekiz katlı bir binada betonarme maliyetlerini yüzde 8, temel maliyetlerini ise yüzde 22 oranında düşürdüğünün altını çizdi. Akgerman “Türkiye’de gazbeton kullanım oranı yüzde 15-20 civarında. TGÜB olarak amacımız bu oranı yüzde 30-35’lere çıkartmak. Bunun için sahip olduğumuz bilgi ve birikimleri gelişen teknolojilerle harmanlayarak ve daha profesyonel bir yapılanma sağlayarak başarılı olmayı hedefliyoruz” dedi.

Yeni yönetim

TGÜB’ün 21. Genel Kurul Toplantısı’nda, AKG Gazbeton Yönetim Kurulu Üyesi Levent Akgerman başkan seçilirken; Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar da Başkan Yardımcısı oldu. Nükhet Demiren, Ali Şükrü Kahyaoğlu, Ayhan Apaydın ve Tamer Oruç ise yönetim kurulu üyeleri oldu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tgubun-yeni-baskani-levent-akgerman_101072.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!