Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Stadyuma 7 Bin Tonluk Çatı

7 bin ton ağırlığındaki çelik malzemenin halatlarla gerdirilmesini esas alan ‘germe membran’ sisteminin uygulandığı Türkiye’nin ilk stadyum oluyor.

yapi.com.tr
Stadyuma 7 Bin Tonluk Çatı

İHA'nın haberine göre, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu dönem kente kazandırılan yeni stadyum, 7 bin ton ağırlığındaki çelik malzemenin halatlarla gerdirilmesini esas alan ‘germe membran’ sisteminin uygulandığı Türkiye’nin ilk stadyum oluyor.Bursa’yı sporda da marka bir kent haline getirmek amacıyla bu dönem 102 spor tesisini kente kazandıran Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük spor yatırımı olan yeni stadyum inşaatında çatı montajı başladı. Kaba inşaatı tamamlanan ve ince işçilikleri ile cephe kaplama çalışmaları hızla süren yeni stadyumda sıra çatının kapatılmasına geldi. Dünya’da takımın sembolü ile projelendirilen ender stadyumlardan biri olan ve bittiğinde çatısı timsah görünümünde olacak stadyum, aynı zamanda çatı montajı ile de Türkiye’de bir ilk olacak. Dünyada sadece 4 tane stadyumda kullanılan ‘Germe Membran’ sistemi yani çelik halatların gerdirilmesi ile stadyumun üzerinin kapatılması Türkiye’de ilk defa Bursa’da uygulanacak.

Ana gövde 2 ayda tamamlanacak

Çatı kaplamada kullanılacak 7 bin ton çelik malzemenin 5 bin tonunun üretimi yapılırken, bir taraftan da montaja başlandı. Montaj sırasında tonlarca ağırlığındaki parçaları taşıyacak olan geçici montaj kulelerinin inşası hızla sürerken, daha sonra da yüksek mühendislik becerisi gerektiren tüm malzemelerin çelik halatlarla gerdirilmesi aşamasına geçilecek. Çatının ana kabuğunun montajının 2 ay içinde tamamlanması hedefleniyor. Çelik karkasın tamamlanmasının ardından da teflon malzemenin kaplamasına geçilecek. Yangına, eksi 35 derece ve artı 80 dereceye dayanıklı, büzülmeyen, kırılmayan, esnemeyen yapı malzemesi olan teflon kaplamada da Türkiye’de ilk kez Bursa’da uygulanacak. Teflon kaplamanın da 2 ay sürmesi beklenirken, yılbaşına kadar bütün inşaatın tamamen bitirilmesi hedefleniyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu dönem Bursa’ya kazandırdıkları en büyük anıtsal yapı olan stadyum inşaatının tüm aşamalarını da yakından takip ediyor. Çatı montajına ilişkin çalışmaları da yerinde inceleyen Başkan Altepe, beraberindeki Genel Sekreter Seyfettin Avşar ve Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ile birlikte yüklenici firmanın temsilcilerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kaba inşaatın bittiğini, ince işçiliklerle cephe kaplamanın da hızla devam ettiğini dile getiren Başkan Altepe, 2 ay içinde çelik çatı montajının, 2 ay içinde de teflon malzeme kaplamasının tamamlanacağını belirterek, yıl başına kadar inşaatı tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/stadyuma-7-bin-tonluk-cati_111182.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!