Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

TMB'nin Yeni Genel Merkezi Yeşil Bina Teknolojilerini Bir Adım İleriye Taşıyacak

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), yeni nesil yapı teknolojilerine örnek oluşturacak yeni genel merkez binası ile sektöre öncülük edecek.TMB’nin LEED Gold sertifikasına aday yeni binası, Türkiye’deki inşaat ve malzeme sektörünün gelişimine katkıda bulunan bir 'entegre tasarım' örneği olma iddiasını taşıyor.

yapi.com.tr
  • TMB'nin Yeni Genel Merkezi Yeşil Bina Teknolojilerini Bir Adım İleriye Taşıyacak
  • TMB'nin Yeni Genel Merkezi Yeşil Bina Teknolojilerini Bir Adım İleriye Taşıyacak
  • Labirent sistemi
  • Emin Sazak

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), 60. kuruluş yıldönümünde bir ilki hayata geçiriyor; bugüne kadar bilinen yeşil bina teknolojilerini bir adım daha ileriye taşıma iddiasında olan labirent sistemi, Türkiye’de ilk kez TMB'nin yeni genel merkez projesinde kullanılıyor. Toprak zeminin belli bir derinliğinde yıl boyu sabit olan sıcaklığı kullanarak ısıtma ve soğutmadaki enerji tüketimini minimize eden labirent sistemi ve standart binalara oranla yüzde 50’ye yakın enerji tasarrufu sağlayan diğer ekolojik uygulamaları ile proje, Türk inşaat sektöründe öncü ve örnek olmaya aday. Ankara Doğukent Bulvarı’nda yer alan ve yapımına hızla devam edilen binanın 2013 Haziran ayında tamamlanması hedefleniyor. TMB ayrıca, Ankara’daki üniversitelerin inşaat mühendisliği ve mimarlık fakültelerinin öğrencilerini haftanın belirli günlerinde gruplar halinde şantiyeye davet etmeyi ve onları çevre dostu yapı üretimi uygulamaları konusunda yerinde bilgilendirmeyi planlıyor.

Bir kurumun genel merkezi, o kurumun kişiliğini ve ruhunu yansıtır

Projeye ilişkin olarak yaptığı açıklamada, bir kurumun genel merkezinin o kurumun kişiliğini ve ruhunu yansıttığını vurgulayan Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Emin Sazak, bu nedenle TMB’nin yeni genel merkez binasının sürdürülebilirlik değerlerini yansıtan sorumluluk, güven, işbirliği, öncülük, deneyim, destek, adil rekabet, etik duruş ve standartlara uyum ilkeleri doğrultusunda projelendirdiklerini kaydetti ve şunları söyledi:

"Yeni genel merkezimizi hayata geçirirken arsa seçiminden başlayarak, yapım ve işletme süreci boyunca başta çalışan sağlığı ve güvenliği, enerji ve su verimliliği olmak üzere entegre tasarım, ‘açık defter’ kontrat, yapım aşamasındaki risklerin paylaşımı, malzeme seçimi gibi bir çok konu dahil ‘sürdürülebilirlik’ ilkesinin tüm şartlarını yerine getiren örnek bir tasarım ve inşaat sürecini hedefledik. Ayrıca her yıl milyarca dolar enerji ithalatı yapan Türkiye’nin enerji ihtiyacını azaltacak projelere ihtiyacı olduğunu düşünüyor ve düşük karbon emisyonlu projelerin gerçekleşmesinde yönetim binamızla bir örnek yaratmayı hedefliyoruz. Projemizin bir diğer önemli özelliği de tüm malzeme ve danışmanlık süreçlerinde azami ölçüde yerli imalat ve insan gücüyle çalışmış olmamızdır”.

Projenin mimarı olarak seçilmiş olmaktan duyduğu gururu dile getiren Selçuk Avcı ise, projenin önemini “Bu bina, ülkemizde ve bölgemizde sürdürülebilir inşaat, sürdürülebilir çevre için çabalayanlara yol gösterecek iyi bir örnek, bir işaret ışığı olacaktır. Sürdürülebilirliğe giden yolda insani ve ekolojik sağlık yalnızca ilk adımdır. TMB’nin yeni genel merkez binası, yurtiçinden ve yurtdışından her kesimden ziyaretçilerinde tüm bu kavramlarla ilgili farkındalık yaratmak, teşvik etmek gibi bir öncü rol üstlenecektir. Damlaya damlaya kalıpları yıkabilir, yeni teknolojilerin ülkemizde kullanılmasını hızlandırabiliriz“ şeklinde ifade etti.

Felsefesi, "önce biz binaları şekillendiririz, sonra da onlar bizi"

'Önce biz binaları şekillendiririz, sonra da onlar bizi' felsefesiyle inşa edilen Türkiye Müteahhitler Birliği yeni genel merkez binası, Türkiye’de ilk defa uygulanacak sistemleri bünyesinde barındıran çevreye duyarlı ve bulunduğu bölgenin iklim şartlarını göz önünde bulunduran yapısı ile dikkat çekiyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/tmbnin-yeni-genel-merkezi-yesil-bina-teknolojilerini-bir-adim-ileriye-tasiyacak_103843.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!