Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

TMMOB Tarafını Açıkladı: Demokratik Kent Yönetimi!

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu yazılı bir açıklama yaparak aday belirleme sürecinde herhangi bir taraftar yer almadıklarını belirterek sağlıklı güvenli gelişen kent ve demokratik kent yönetiminden taraf olduğunu bildirdi.

yapi.com.tr
TMMOB Tarafını Açıkladı: Demokratik Kent Yönetimi!

Kentin önde gelen sivil toplum örgütlerinden Türkiye Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği İzmir İl Koordinasyon Kurulu’ndan seçim sürecine dair önemli bir açıklama geldi.

Yazılı bir açıklama yapan Kurul, yerel seçim yolunda aday belirleme sürecinde taraf oldukları haberlerini yalanlayarak sağlıklı güvenli gelişen kent ve demokratik kent yönetiminden yana olduklarını duyurdu. TMMOB İzmir İKK, toplumun siyasallaşmasını değil ama siyasetin toplumsallaşmasını önemsediklerini de vurguladı.

İŞTE O AÇIKLAMA

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sağlıklı Güvenli Gelişen Kent ve Demokratik Kent Yönetiminde Taraftır!

TMMOB Yerel Yönetimler Seçim Bildirgesi (Kasım 2013); kentlerin ve yerel yönetimlerin ülke politikalarının doğrudan uygulama alanı olarak tanımlamakta ve bu nedenle kentler ve yerel yönetimler siyasetin ve sermayenin ilgi odağı olduğunu söylemektedir.

TMMOB, kentlerimizde var olan sorunların aşılması, sağlıklı yaşanabilir ve güvenli kentsel çevrelerin üretilmesi ve kentsel yaşam kalitesinin iyileştirilmesini öngörmekte; kent halkının emek ve meslek örgütlerinin demokratik katılımını ve denetimini sağlayacak bir anlayışın geliştirilmesini, öncelikli ve temel gerek olarak görmektedir.

Kentimizde 28-30 Kasım 2013 günlerinde “Kentine Sahip Çık” temasıyla 2. İzmir Kent Sempozyumu gerçekleştirildi. Kentimizin doğal afetlere hazırlık durumu, kent yönetimi, kentsel mekan, planlama ve yapılaşma politikaları, enerji, doğal kaynaklar, ulaşım, tehlikeli atıklar, kültürel alanlar konularının tartışıldığı sempozyuma yerel yönetimlere aday olacak kişilerin katılması çağrısı yapılmıştı.

Yerel yönetimlerin daha sağlıklı kentleri daha katılımcı yönetim anlayışı içerisinde gerçekleştirirken yolunu aydınlatacak ve bu çalışmalarda gereksinim duydukları dayanışmayı geliştirebileceği alanları işaret eden sempozyum, çağdaş, ilerici, toplumsal faydadan yana politikaların belirlenmesine katkı sağlamıştır.

TMMOB İzmir İKK Toplumun siyasallaşmasını değil ama siyasetin toplumsallaşmasını önemserken, yerel yönetim seçimleri için adayların belirlenmesi sürecinde emekten halktan yana politikaların hayata geçirilmesinin, sağlıklı, güvenli, gelişen kentler için ortaya koyduğu görüş ve önerilerden yararlanılmasının önemli olduğunu düşünmektedir. Kişilerin değil politikaların konuşulup tartışıldığı bir adaylık ve seçim sürecinin İzmir Kenti için daha yararlı olacağını ifade ediyoruz.

Bu doğrultuda TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulunun yerel yönetim seçimleri için adayların belirlenmesi sürecinde kamuoyuna ya da basına yansıdığı görülen biçimiyle adayların arasında kimse için olumlu ya da olumsuz görüş verilmesi gibi bir anlayışı bulunmamaktadır.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tmmob-tarafini-acikladi-demokratik-kent-yonetimi_116169.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!