Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TMMOB Yargıya Gidiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, Akkuyu Nükleer Santralini de kapsayan Mersin-Karaman Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nın iptal edilmesinin ardından hazırladığı Mersin-Adana Çevre Düzeni Planı’nı TMMOB yargıya taşıyacak.

yapi.com.tr
TMMOB Yargıya Gidiyor!

TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, planda ilin adını değiştirmekle sorunun çözülemeyeceğine dikkat çekti.

Evrensel'in haberine göre, Soğancı konuya ilişkin açıklamasında, nükleer santrale zemin hazırlamak için yapılan planın daha önce Danıştay 6. Dairesi tarafından iptal edildiğini hatırlattı. Yeni planın ise ilk cümlesinden itibaren hatalı olduğunu belirten Soğancı, planda yer alan “Çevre düzeni planı planlama bölgesi bütününde yapılacak alt ölçekli planlar ve her türlü arazi kullanım kararı için belirleyici ve düzenleyici bir nitelikte üst ölçekli plandır” ibaresinin şehircilik ve planlama ilkesine aykırı olduğunu ifade etti.

Hiçbir alt ölçekli planın üst ölçekli plan yapılmadan hayata geçirilemeyeceğini ifade eden Soğancı, “Bu cümle doğru ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kamuoyuna sunmuş olduğu Mersin Akkuyu Nükleer Enerji Santraline ilişkin ÇED raporu ve dolayısıyla itiraza konu plan yoklukla maluldür” dedi.

Bakanlıktan 'şekli' yorum

Danıştayın iptal kararını Bakanlığın ‘şekli’ olarak değerlendirmesini de eleştiren Soğancı açıklamasında, “Bakanlığın belirttiği gibi, çevre düzeni planı Mersin-Karaman, Mersin-Adana il sınırları ile ilgili bir şekli sorun değildir. Kaldı ki bu il sınırlarına ilişkin planlama da şekli düzeye indirgenecek bir eksiklik olarak algılanamaz. Danıştay, çevre düzeni planından beklenen amacı şekli düzeye indirgememiş aksine, temel ilke ve politikaların belirlenmesi gerektiğinin altı çizilmiştir” ifadelerini kullandı.

Bakanlıkta takla bitmedi

Akkuyu Nükleer Santralinin inşasını sıkıntıya sokan söz konusu mahkeme kararının ardından önce ÇED yönetmeliği değiştirilmiş, ardından lisans yönetmeliği taslağı ve Mersin-Akkuyu Nükleer Enerji Santraline ilişkin ÇED raporu hazırlanmış, Ekim ayı başında da Mersin-Adana 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı askıya çıkarılmıştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tmmob-yargiya-gidiyor_113690.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!