Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TOKİ, Erzurum'u Olimpiyatlara Hazırlıyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın düzenleneceği Erzurum'u yeniden inşa ediyor. 58 ülkeden gelecek sporcularla birlikte 9 bin kişinin konaklayacağı Erzurum'da gecekondular ve salaş yapılar TOKİ-Belediye işbirliğiyle ortadan kaldırıldı.

yapi.com.tr / AA
TOKİ, Erzurum'u Olimpiyatlara Hazırlıyor

'2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları' kapsamında yaklaşık 9 bin misafiri ağırlayacak Erzurum, TOKİ tarafından modern binalarla donatılacak. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın düzenleneceği Erzurum'u yeniden inşa ediyor. 58 ülkeden gelecek sporcularla birlikte 9 bin kişinin konaklayacağı Erzurum'da gecekondular ve salaş yapılar TOKİ-Belediye işbirliğiyle ortadan kaldırıldı.

Türkiye'nin tanıtımına büyük katkılar sağlaması beklenen organizasyona destek veren TOKİ, kentsel dönüşüm kapsamına aldığı 7 gecekondu mahallesinde yıkımlar ve enkaz kaldırma çalışmalarını tamamladı.

Avustralya'dan Malezya'ya, Meksika'dan Brezilya'ya, Kanada'dan Kore'ye kadar dünyanın 58 ülkesinden gelecek üniversiteli genç sporcuları, 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları çerçevesinde 11 gün boyunca ağırlayacak olan Erzurum, TOKİ'nin kentsel dönüşüm çalışmalarıyla yeni bir çehreye kavuşacak.

 Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Yakutiye-Hasanı Basri, Rabia Hatun, Gaziler, Aziziye-Ilıca ve Dadaşkent, Aşkale Mal Meydanı ve İmar İskan Blokları'nda başlatılan yıkımların ardından bölgeye TOKİ konutları yapılacak.

Yıkım işlemleri tamamlanan Yakutiye-Hasanı Basri bölgesinde 168 konutun yapımını başlatacak olan TOKİ, Rabia Hatun bölgesinde yıkım ve enkaz kaldırma işlemlerinin tamamlanmasını bekliyor.

TOKİ, Aziziye-Ilıca'da yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları tamamlanmasının ardından, bölgeye yapılacak 320 konutun ihalesini gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi, Dadaşkent'te başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde yıkım ve enkaz kaldırma çalışmasını sürdürürken, Aşkale'de ise projelendirme aşamasına gelindi.

Ahırlar ve hayvan satış alanlarının bulunduğu Mal Meydanı'nda yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, Gaziler'de hak sahipleri ile uzlaşmaya esas muvafakat görüşmeleri tamamlandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/toki-erzurumu-olimpiyatlara-hazirliyor-_84859.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!