Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

TOKİ Millet Bahçesi'nde Çalışmalar Başladı

Mülkiyeti Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na (TOKİ) ait olan İstanbul Bakırköy Ataköy’de 564 ada 160 parselde bulunan tarihi Baruthane arazisinde Millet Bahçesi yapımı çalışmaları başladı.

yapi.com.tr
TOKİ Millet Bahçesi'nde Çalışmalar Başladı

Ataköy sahilindeki tek yeşil alan olan, tarihi Baruthane Kulesi’nin de içinde bulunduğu 60 dönümlük arazi üzerindeki gayrimenkul projesini iptal eden TOKİ, Baruthane arazisini, günübirlik turizm ve rekreasyon alanı olarak ilan etti. DHA’nın haberine göre; Bakırköy Ataköy'de Baruthane olarak bilinen tarihi alan için 1991 yılında verildi. Ticaret ve konut olarak o tarihte alınan imar izniyle mevcut yapılaşmalar gerçekleştirildi. Tarihi Baruthane binalarının da bulunduğu alan, 2010 yılında imar izniyle ihale edildi.

Tarihi arazi üzerindeki inşaat planı iptal eden TOKİ, araziyi Millet Bahçesi yapılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne 25 yıllığına kiraladı. TOKİ ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokolle Millet Bahçesi olarak yapılması kararlaştırılan araziye ilişkin çalışmalar başladı.



Arazi üzerinde bulunan kültürel varlıklar da aslına uygun olarak restore edilecek. Geriye kalan kısım ise rekreasyon alanı olarak değerlendirilecek. Projenin tamamlanmasıyla 60 bin metrekarelik bir alan yeşil alan ihtiyacına hizmet edecek.

Projede kapsamında; 560 metrekare meydan alanı,  3 bin 449 metrekarelik yürüme yolları ve parkın üst kısmında iki metre genişliğinde bin 376 metrekarelik koşu yolu, 3-6 yaş grubu için 335 metrekare, 6-15 yaş grubu için 335 metrekarelik iki adet çocuk oyun parkı, toplam 175 metrekarelik üç adet fitness alanı yapılacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/toki-millet-bahcesinde-calismalar-basladi_168132.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!