Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

TOKİ Taksitleri Yükseltildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Sosyal konut projeleri için TOKİ’ye 30 milyar liralık finans sağlayacağız” sözlerinin ardından Isparta’daki TOKİ konutlarının taksitlerinin yükseldiği ortaya çıktı.

yapi.com.tr
TOKİ Taksitleri Yükseltildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki gün yapılan kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamadaki, “Düşük gelir grubundaki vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaya yönelik sosyal konut projeleri için TOKİ’ye 30 milyar liralık finans sağlayacağız” sözlerinin ardından Isparta’daki TOKİ konutlarının taksitlerinin yükseldiği ortaya çıktı.

BirGün’den Berkay Sağol’un haberine göre; TOKİ’nin kendi sitesinde yer alan duyuruda, Isparta Merkez Çünür 1002 Konut Projesi kapsamında hak sahiplerinin 21 Nisan’da tarihinde belirlendiği, sözleşmelerin ise 9 Mayıs ise 30 Haziran tarihleri arasında imzalanacağı açıklandı.

Hane halkı gelirinin en fazla 10 bin TL olması şartlarından biri olan dar gelirliler için Isparta Çünür’de 2+1 ve 3+1 evler yapıldı. Yapılan 1. Etap TOKİ konutlarında taksit tutarları ilk belirlendiği gibi 900 TL iken, 2. Etap konutlarda ise kura çekimi sonrasında peşinat ve taksit tutarlarının arttığı belirtildi. Kurayı kazananlar, proje başlarken 2+1 evler için 16 bin TL peşinat, 900 TL aylık ödeme üzerinden kura çekildiği ileri sürdü. Sözleşme imzalama döneminde ise istenen peşinat bedelinin 52 bin TL’ye, taksit tutarının ise 2 bin 628 TL’ye kadar çıktığı öğrenildi.

Düşük taksite 6 ayda bir zam
Kura çekiminde hak sahibi olan bir vatandaş, “Biz alt gelirli insanlarız. Bize 900 TL aylık ödeme üzerinden kura çektirdiler ama şimdi bu rakamları 2 bin TL’nin üstüne çıkardılar. Bu hak mı? Adalet mi? Taksit tutarımızı daha düşük yapabileceğimizi öğrendik ama o zamanda 6 ayda bir memur maaş artış oranı şeklinde taksitlerin artacağını söylediler.” dedi.

Bir başka vatandaş ise şunları söyledi: “2019 yılında çekilen kurada ismim çıkmıştı. Ev maliyetlerini 160 bin TL demişlerdi ama gelinen günde maliyetler 450 bin civarına yükseldi. Asgari ücretle çalışan biriyim ve 2 bin TL gibi bir aylık ödemeye karşılamam çok zor.”

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı ise yaşananlara tepki gösterdi. Halıcı, “Dar gelirli vatandaşlarımız bir süredir bu ödeme planlarını yapamadıklarını, ödeyemediklerini belirtiyor. Devletin bu konu da bir takım güncellemeler yaptığını ancak bunun da çok fahiş fiyatlar olduğunu gönderdikleri mesajlarda belirtiyorlar. TOKİ’nin amacı dar gelirli aileleri ev sahibi yapmak, o zaman TOKİ zarar etmeden, en makul ödeme planları oluşturmalıdır. TOKİ’nin amacı rant ve kar elde etmek olamaz. Vatandaş kendi ödeyemediği için üç, beş ay sonra haklarını devretmek zorunda kalıyor. Dar gelirli ailelerimizin haklarının korunması gerekir.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/toki-taksitleri-yukseltildi_190570.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!