Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Konteyner Kentte Yangın

Vatandaşın TOKİ’ye Borcu 32 Milyar TL

Vatandaşın TOKİ’ye olan borcunun 32 milyar 662 milyon TL’ye ulaştığını açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ’den konut alıp, borcunu ödeyemediği için 7 bin 944 kişinin sözleşmesinin feshedildiğini bildirdi.

yapi.com.tr
Vatandaşın TOKİ’ye Borcu 32 Milyar TL

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç'ın soru önergesine yanıt veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, vatandaşın TOKİ’ye olan borcunun 32 milyar 662 milyon TL’ye ulaştığını açıkladı. TOKİ’den konut alıp, borcunu ödeyemediği için 7 bin 944 kişinin sözleşmesinin feshedildiğini bildiren Kurum, en borçlu ilin Ankara olduğunu açıkladı.

Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre; Murat Kurum, TOKİ'den taşınmaz satın alanların geri ödemelerinin imzalanan satış sözleşmeleri hükümlerine göre takip edildiğini, sözleşme hükümleri uyarınca, yapılandırma imkanı bulunmadığını da kaydetti.

Kurum'un cevabını değerlendiren CHP'li Kılıç, dar ve orta gelirli vatandaşların ev sahibi olmak için TOKİ'ye başvurduğunu belirterek, “Ev kiralarının ve fiyatlarının rekor üstüne rekor kırdığı bu dönemde vatandaşlarımızın uygun koşullarda ev sahibi olma hayaline ulaşmak için de başvurdukları tek yer TOKİ'dir. Ancak TOKİ'nin konut alımında uyguladığı yüksek fiyatlar ve ödenemeyen taksit borçlarına getirdiği yüksek faizler nedeniyle vatandaşların borçları katlanarak büyüdü.” şeklinde konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/vatandasin-tokiye-borcu-32-milyar-tl_189882.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!