Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TOKİ'den 447 Lira Taksitle Konut

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Osmaniye'de 256 konutun 447 lira ve 610 liradan başlayan taksitlerle satışa çıkarılacağını bildirdi.

yapi.com.tr/AA
TOKİ'den 447 Lira Taksitle Konut

Turan, yaptığı yazılı açıklamada, TOKİ'nin dar gelirli vatandaşların konut ihtiyacını karşılamak amacıyla yeni projeleri satışa sunduğunu belirterek, İstanbul-Kayaşehir, Gaziantep ve Bilecik-Bozüyük'ün ardından Osmaniye'de de 256 konutun satışa çıkarılacağını ifade etti. 

Konutların başvurularının 24 Nisan-13 Mayıs 2015 tarihleri arasında kabul edileceğini ifade eden Turan, TOKİ'nin 3 bini aşkın şantiyede yürüttüğü çalışmalarla, 655 bin konut rakamına ulaştığına dikkati çekti.

TOKİ çatısı altında 3 milyonu aşkın vatandaşın yuva sahibi yapıldığını aktaran Turan, şu bilgileri verdi:

''Kısa bir süre önce İstanbul Kayaşehir'de 539 liradan başlayan taksitlerle bin 500 konutu dar ve orta gelirli vatandaşlarımız için satışa sunmuştuk. Satışa sunduğumuz konutlara vatandaşlarımız büyük ilgi gösteriyor. Gaziantep'te bin 154, Bilecik Bozüyük'te de 724 konutu satışa çıkardık. Şimdi de Osmaniye'deki vatandaşlarımız için 256 konutu satışa sunacağız. Amacımız konut sahibi olmayan vatandaşlarımızın konut sahibi olmasıdır.''

Kuralar 20 Mayıs'ta

Osmaniye'de satışa sunulan 256 konutun 84'ünün 2+1, 172'sinin 3+1 niteliğinde olduğunu belirten Turan, 2+1 niteliğinde 100 metrekare büyüklüğündeki konutların taksitlerinin 447 liradan, 3+1 niteliğinde 125 metrekare büyüklüğündeki konutların taksit ödemelerinin ise 610 liradan başladığını belirtti.

Turan, her iki tipteki konutların 96, 108, 120 ay vade yüzde 10, 15, 25 peşinat seçenekleri ile satılacağını, konutların kuralarının 20 Mayıs 2015 tarihinde çekileceğini kaydetti.

Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması gerektiğini ifade eden Turan, şunları belirtti:

''Bu kişilerin daha önce TOKİ'den konut satın almamış ve kredi kullanmamış olmaları şartları aranıyor. Ayrıca kişi kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarından oluşan hane halkı adına, yalnızca bir başvuru yapılabilecek. Başvuru sahiplerinin 18 yaşını doldurmuş olması şartları da aranıyor. Kura yöntemiyle satışı gerçekleştirilecek konutlar için istenilen şartları sağlayanlar, 2 bin lira başvuru bedelini Halk Bankası’nın tüm şubelerine yatırarak başvuruda bulunabilecekler.''

Konuyla ilgilenen vatandaşlar, ayrıntılı bilgiye ''www.toki.gov.tr'' adresi ile Halkbank şubelerinden ulaşabilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tokiden-447-lira-taksitle-konut_130449.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!