Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

TOKİ’den Cemevi Yanıtı!

TOKİ Başkanlığı, “TOKİ konutlarına cemevi yapılmasını isteyen” vatandaşa “İmar mevzuatında belirtilen dini tesis veya ibadet alanlarına ilişkin tanımlamalarda, bu alanlara cemevi yapılmasına cevaz verecek bir hüküm veya ifade yer almamaktadır” yanıtını verdi.

yapi.com.tr
TOKİ’den Cemevi Yanıtı!

Hürriyet'in haberine göre, İstanbul’dan İbrahim Söylemez, “TOKİ tarafından yapılan konutlara cemevi yapılması” istemi ile TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvurdu. Söylemez’in dilekçesini işleme alan Komisyon, istemi TOKİ’ye iletti. TOKİ, Komisyona şu yanıtı verdi:

Boş parsel yok

“Dilekçinin ikamet ettiği konut projesi, TOKİ’nin iştirak şirketi Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından 2010’da yapımı tamamlanarak iskân edilen bir projedir. Proje kapsamında eğitim, sağlık ve dini tesis gibi sosyal donatılar yüklenici firmaya yaptırıldı. Proje alanında; sosyal ve kültürel tesis kapsamında değerlendirilebilecek niteliklere haiz herhangi bir boş parsel kalmadığından, dilekçi tarafından proje alanında talep edilen cemevinin yapılmasına imkân bulunmamaktadır. Keza; dilekçinin dini tesis alanına cemevi yapılması talebiyle ilgili olarak, imar mevzuatında belirtilen dini tesis veya ibadet alanlarına ilişkin tanımlamalarda, bu alanlara cemevi yapılmasına cevaz verecek bir hüküm veya ifade yer almadığı görülmektedir. Ayrıca TEM Avrupa Konutları projesinin bulunduğu mahalde yapılan inceleme neticesinde; projenin yaklaşık 100 metre yürüyüş mesafesinde faal halde ‘Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi ve Cemevi’nin bulunduğu belirtilmiştir.”

ETİKETLER: TOKİ cemevi
http://www.yapi.com.tr/haberler/tokiden-cemevi-yaniti_110838.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!