Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

TOKİ'den Tariş Arazisine AVM ve Rezidans!

İzmir Yeni Kent Merkezi'nde yer alan Tariş'e bağlı birliklere ait 130 dönümlük arazi için, birlikler ile TOKİ iştiraki Emlak Planlama Pazarlama'nın prensipte anlaştığı öğrenildi. Araziye otel, avm ve rezidans yapılacak.

yapi.com.tr
TOKİ'den Tariş Arazisine AVM ve Rezidans!

İzmir Yeni Kent Merkezi'nde yer alan TARİŞ'e bağlı birliklere ait 130 dönümlük araziye proje yapılması için birlikler ile TOKİ iştiraki Emlak Planlama Pazarlama'nın prensipte anlaştığı öğrenildi.

Tariş Pamuk Birliği'nin imza attığı, diğer birliklerin ise imza atmaya hazırlandığı projeye göre Kahramanlar'daki arazide iş merkezi, otel, hastane, alışveriş merkezi ve rezidans inşa edilecek.

Nihai imzaların atılmasıyla beraber inşaatın 2 yıl içinde başlaması öngörülüyor. Projenin Arazi satışı yerine gelir paylaşımı modeli ile yapılması da kararlaştırıldı.

Bu modele göre daha önce Tariş Pamuk Birliği'ne ait hamyağ tesislerinin, Tariş İncir Birliği'ne ait kolonya fabrikasının, Tariş Zeytinyağı Birliği'nin depolarının yer aldığı arazide yapılacak projede yaratılacak değerin 1.2 milyar liraya ulaşması beklenirken, birliklere yaklaşık 400 milyon liralık gelirin taahhüt edileceği ifade ediliyor.

Gelir paylaşımı modeline göre Tariş birlikleri sahip oldukları araziyi TOKİ'nin iştiraki olan Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetimi ve Ticaret A.Ş'ye devredecek. Hasılat paylaşımı oranına göre satılan konutların satış bedeli birliklere verilecek. Geriye kalan miktarı ise projeyi yapan ve satan şirket devralacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tokiden-taris-arazisine-avm-ve-rezidans_105604.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!